2018-10-20 09:59:34
Φωτογραφία για Στο απόσπασμα για το Μάτι Τσουβάλας και Δούρου- Ναί, αλλά γιατί; Σε ποιους ανήκουν τα καμμένα αυτοκίνητα;
Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του αξιωματικού της πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσου, αποκαλύπτονται λίγο ως πολύ αρκετά ζητήματα σε ότι αφορά στο αίτιο- αιτιατό της

τραγωδίας, τα οποία επίσης λίγο ως πολύ είχαν επισημανθεί με τη μορφή πληροφοριών από το bloko.gr. Όποιος στοιχειωδώς μελέτησε το πόρισμα, αβίαστα καταλήγει στο συμπέρασμα της μονοπρόσωπης ευθύνης σε ότι αφορά οργανισμούς και σώματα, που όπως επίσης επισημαίναμε, βαρύνει στη συντριπτική πλειοψηφία αν όχι στο ακέραιο, τη τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής.

Ο τέως αρχηγός της αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας καρατομήθηκε και διαπομπεύεται εξαιτίας εκ των έσω στησίματος μιας καλοσχεδιασμένης όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πλεκτάνης- σκευωρίας, αρχικά δια μέσω του bloko.gr με τη δημοσιοποίηση (όπως οφείλαμε) ανώνυμης επιστολής για τη διαχείριση των εναέριων μέσων της ΕΛΑΣ (drones και ελικόπτερα) και στη συνέχεια με την δια μέσω δημοσιογράφων και μέσων, της υπόθεσης εργασίας ότι διοχετεύθηκαν αυτοκίνητα από τη Μαραθώνος στο Μάτι, με αποτέλεσμα να καεί κόσμος.


Το bloko.gr γνωρίζει εδώ και καιρό μετά από στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα, έκτασης ενός τηλεφωνήματος, την παντελή ανακρίβεια της συγκεκριμένης παροχετευμένης υποδόρια πληροφορίας, όμως περιμέναμε το πόρισμα, στο οποίο η συνολική αναφορά για την ευθύνη της αστυνομίας, σ' ένα κείμενο 180 σελίδων, περιορίζεται ε 5 όλες κι όλες γραμμές.

Ποια όμως είναι η αλήθεια για τις υποτιθέμενες εκτροπές από τη Μαραθώνος προς το παραλιακό μέτωπο στο Μάτι και τα 300 καμμένα αυτοκίνητα; Και τα 300 πλην ενός, ανήκουν και αντιστοιχούν σε ιδιοκτησίες κατοίκων, μόνιμων ή περιστασιακών (παραθεριστών σε εξοχικά) της συγκεκριμένης περιοχής. Και το μοναδικό που βρέθηκε και αντιστοιχεί σε ιδιοκτήτη που διαμένει εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, αντιστοιχεί σε ζευγάρι ηλικιωμένων, μόνιμων κατοίκων της Νέας Μάκρης, που όπως διαπιστώθηκε είχαν μεταβεί τη μοιραία ημέρα στο Μάτι για λόγους αναψυχής. Ως εκ τούτου, που ακριβώς και με ποια στοιχεία τεκμηριώνεται η ευθύνη της αστυνομίας, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ "έστειλε κόσμο στο Μάτι και κάηκαν;".

Πάμε τώρα στην ευθύνη της περιφέρειας και της Ρένας Δούρου, που επίσης με στομφώδη τρόπο ανακαλύπτεται και διατυμπανίζεται. Σύμφωνα με το πόρισμα και το επίτομο διαβιβαστικό, προκύπτει ότι υπήρξε μία και μοναδική ενημέρωση της πυροσβεστικής προς την περιφέρεια. Κάπου μεταξύ 6.07 με 6.10 στην οποία αποτυπώνεται η βεβαιότητα πως η φονική πυρκαγιά κατευθύνεται προς τη Διώνη. Πάνω από το Πικέρμι δηλαδή. Ένα τέταρτο αργότερα η φωτιά πέρασε τη Μαραθώνος και μετέτρεψε σε δαντική κόλαση το Μάτι. Τα συμπεράσματα ως εκ τούτου, δικά σας.

του Γιώργου Καραϊβάζ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ