2018-10-22 20:12:59
Φωτογραφία για Όλο το νέο ΠΔ για τις κρίσεις των αξιωματικών- Ποιες αλλαγές προβλέπει
Κεραυνός εν αιθρία για την αστυνομία ήταν το Π.Δ. που κατατέθηκε στο ΣτΕ και προκάλεσε νέα ένταση της φιλολογίας περί επικείμενων

έκτακτων κρίσεων.

Το bloko.gr παραθέτει προς αξιολόγηση το Π.Δ. και αναζητά πληροφορίες αναφορικά με το σημαίνει και κυρίως, τί ενδεχομένως προμηνύει.

Προηγήθηκε ρεπορτάζ του Παναγιώτη Τσιμπούκη στο Πρώτο Θέμα, όπου σημειώνονταν τα εξής:

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία

Σε περίπτωση επιλογής νέου αρχηγού στην Ελληνική Αστυνομία μπορεί να διενεργούνται έκτακτες κρίσεις σε ανώτατους αξιωματικούς και αστυνομικούς διευθυντές γενικών καθηκόντων, ακόμα και χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος 15/1997, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη κατατέθηκε στο ΣτΕ για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι άρθρο 15 του ΠΔ 15/1997 (ιεραρχία, καταστάσεις και εξέλιξη των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας) καθορίζει τον «κατά βαθμό ελάχιστο χρόνος υπηρεσίας των αξιωματικών αυτοτελώς ή σε συνδυασμό με τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας αυτών ως αξιωματικών, για τα "γενικά τυπικά προς προαγωγή προσόντα" προ της συμπληρώσεως των οποίων οι αξιωματικοί δεν επιτρέπεται να προαχθούν στον επόμενο βαθμό».

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο ΣτΕ, κατά τις έκτακτες κρίσεις, οι αντιστράτηγοι κρίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 29 του ΠΔ 24/1997 και οι υποστράτηγοι, ταξίαρχοι και αστυνομικοί διευθυντές, κρίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 29 του ΠΔ 24/1997 και προάγονται εφόσον συμπληρώσουν τον προβλεπόμενο ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας στο βαθμό τους, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας των τακτικών κρίσεων του επόμενου έτους».
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ