2018-10-23 16:19:23
Φωτογραφία για Τι να προσέξουν οι συνταξιούχοι στην ηλεκτρονική αίτηση στο ΕΦΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ: ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ)
Σχετική μας ανάρτηση ΕΔΩ.

Δείτε πώς θα υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση στο www.efka.gov.gr για την επιστροφή των αναδρομικών από τις περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων

Τη δυνατότητα να υποβληθεί ηλεκτρονικά η αίτηση για την αναδρομική επιστροφή των δώρων που έχουν περικοπεί από το 2013 και μετά, δίνει ο ΕΦΚΑ μέσω του www.efka.gov.gr.

Όσοι υποβάλλουν την αίτηση θα πρέπει να προσέξουν, καθώς μέσα στη φόρμα δεν υπάρχει επιλογή για διεκδίκηση αναδρομικών και δώρων, αλλά υπάρχει αναφορά μόνο σε μη εφαρμογή των μειώσεων.

Συνεπώς, για να επιστραφούν όλα τα χρήματα από το 2013 και μετά, θα πρέπει να συμπληρωθεί χειρόγραφα στο Β Σημείο της αίτησης ότι, εκτός της διακοπής των μειώσεων επιθυμούν και την επιστροφή των ποσών που του παρακρατήθηκαν από τότε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, θα πρέπει να δηλωθεί ότι επιθυμούν ο ΕΦΚΑ να τους δώσει την αναλυτική κατάσταση των όσων χρημάτων κόπηκαν από μειώσεις και δώρα στο παραπάνω διάστημα.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουν τους νόμους βάσει των οποίων έγιναν οι περικοπές και έχουν κριθεί παράνομοι (νόμοι 4051 και 4093 του 2012), αλλά και να γράψουν με σαφήνεια ότι επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματός τους λόγω ελλιπούς απάντησης από το Ταμείο.

Σύμφωνα με το σημερινό (23/10/2018) φύλο του Ε.Τ. και σε άρθρο του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΙΚΟΥ αναφέρεται:

«Όσοι κάνουν ηλεκτρονική αίτηση και δεν αναφέρουν τα αναδρομικά, την ανάλυση των περικοπών και την επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους (σ.σ:: άσκηση προσφυγών – αγωγών κατά του ΕΦΚΑ) τότε είναι πιθανό να παραγραφεί η μελλοντική τους αξίωση για το σύνολο των αναδρομικών.

Δεύτερη αίτηση για το ίδιο θέμα δεν μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά, αλλά μπορεί να γίνει χειρόγραφα (τη στέλνουν ταχυδρομικώς στο αντίστοιχο τμήμα πληρωμών ΕΦΚΑ-Τομέας Συντάξεων Δημοσίου)».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

(ΠΗΓΗ: newsit.gr)
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ