2018-10-23 23:59:23
Φωτογραφία για Στο μικροσκόπιο της ΦΙΦΑ δύο νέες διοργανώσεις
Το ποδόσφαιρο είναι το λαοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, ξέρει να εξελίσσεται, να πρωτοτυπεί, να δημιουργεί υπερκέρδη και να κρατά ζεστό των ενδιαφέρον των φιλάθλων. Με αυτό το σκεπτικό η FIFA σκέπτεται να δημιουργήσει και δύο νέες παγκόσμιες διοργανώσεις.

Τα σχέδια του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο για αυτά τα δύο νέα παγκόσμια πρωταθλήματα επανέρχονται στην ημερήσια διάταξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας, στην συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (26/10), στην Ρουάντα. Το διοικητικό συμβούλιο της FIFA, πρόκειται να συζητήσει για ένα νέο «μίνι παγκόσμιο κύπελλο» και ένα εκτεταμένο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, αλλά δεν έχει γίνει σαφές εάν τα δυο αυτά σχέδια θα τεθούν σε ψηφοφορία. Το οικονομικό παίζει έναν τεράστιο ρόλο στην όλη υπόθεση μιας και οι επενδυτές οι οποίοι ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, σχεδιάζουν να επενδύσουν το αστρονομικό ποσό των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάθος 12ετίας με αρχή το 2021
. Σε ότι αφορά την ταυτότητα των επενδυτών, αυτή δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα αλλά απ’ ότι διαρρέεται πρόκειται για τον ιαπωνικό όμιλο SoftBank Group αλλά και άλλες πολυεθνικές. Φυσικά και σ’ ένα τεράστιο οργανισμό όπως είναι η FIFA υπάρχουν και αντιμαχόμενες πλευρές, που διαφωνούν με την αλόγιστη εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου.  Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, δήλωσε ότι η όλη ιστορία είναι «πολύ κυνική», κατηγορώντας την FIFA για την «πώληση της ψυχής του παιχνιδιού». Το μίνι Παγκόσμιο Κύπελλο, θα έχει οκτώ εθνικές ομάδες και θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, με την ονομασία Final -8 και θα είναι η κορύφωση μίας προτεινόμενης παγκόσμιας διοργάνωσης τύπου Nations League. Στην επιστολή του περασμένου Μαΐου στο συνέδριο της Μόσχας , αναφέρθηκε ότι το νέο τουρνουά θα διεξάγεται κάθε Οκτώβριο ή/και Νοέμβριο, με αρχή από το 2021. Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα καταργηθεί. Το ετήσιο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, το οποίο διαθέτει σήμερα επτά ομάδες, θα επεκταθεί σε 24 ομάδες και θα γίνεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τις προτάσεις Ινφαντίνο.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ