2018-10-24 13:17:06
Φωτογραφία για Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ
«Οι κυβερνώντες έπαιξαν επικίνδυνα με ένα εθνικό θέμα και το μετέτρεψαν σε μικροκομματική διαφωνία» σημείωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών «Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης» σχετικά με τα εθνικά θέματα.

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι «η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών» και σημείωσε πως «η ελληνική αναγνώριση συντηρεί τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό και εθνικισμό».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ανέφερε ότι «η τουρκική πλευρά ήδη παραβιάζει βασικές αρχές δημοσίου διεθνούς δικαίου και εμείς αντιδρούμε ορθά, μέσω σεβασμού, στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες». 

Συμπλήρωσε, ακόμα, πως «δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την πάγια ελληνική εξωτερική πολιτική» και άσκησε κριτική στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά σχετικά με την προαναγγελία του για την αιγιαλίτιδα ζώνη. «Ο κ. Κοτζιάς, ως πολίτης πλέον, ανακοίνωσε δημοσίως πολιτική κίνηση, διακινδυνεύοντας κρίση με την Τουρκία, γεγονός που δείχνει προχειρότητα και επιπολαιότητα» είπε.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ