2018-10-24 23:14:34
Φωτογραφία για Νομοσχέδιο για αναδρομικά: Δείτε τα άρθρα που αφορούν στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και αποστράτους
Το Militaire.gr δημοσίευσε όλο το κείμενο του νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί τη 1η Νοεμβρίου, για την επιστροφή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, ειδικών μισθολογίων.

Το ιστολόγιό μας το μετέτρεψε σε κείμενο και σας παραθέτει τα δύο άρθρα (1 και 5) που αφορούν στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και αποστράτους:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

(Άρθρα 1 και 5 αφορούν στελέχη ΕΔ-ΣΑ και αποστράτους)

Άρθρο 1

Καταβολή διαφοράς αποδοχών στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

1. Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καταβάλλονται οι αποδοχές, οι οποίες αντιστοιχούν στη διαφορά μεταξύ των αποδοχών που ελάμβαναν την 31.07.2012, με βάση τις τότε ισχύουσες μισθολογικές διατάξεις, και των αποδοχών, που πράγματι τους κατεβλήθησαν, σύμφωνα με το ν. 4307/2014 (Α' 246). Οι αποδοχές αυτές καταβάλλονται για το χρονικό διάστημα από 01.08.2012 έως και 31.12.2016.


2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα σχετικά με την καταβολή της διαφοράς αποδοχών που προκύπτουν από τις διατάξεις της παρ. 1, καθώς και από τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν. 4307/2014, για το χρονικό διάστημα από 1.8.2012 έως και 31.12.2016, για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και για όσα εξ αυτών κατέστησαν συνταξιούχοι κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα.

3. Οι διατάξεις του παρόντος δεν επηρεάζουν το ύψος των δικαιούμενων τακτικών μηνιαίων αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που έχουν ληφθεί υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 155 του ν. 4472/2017 (Α' 74).

4. Οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 86 του ν. 4307/2014 καταργούνται από τότε που ίσχυσαν, με την επιφύλαξη των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου.

Άρθρο 5

Καταβολή διαφοράς συντάξεων

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα σχετικά με την καταβολή των διαφορών συντάξεων που προκύπτουν από την προβλεπόμενη στα άρθρα 1 έως 4 καταβολή διαφοράς αποδοχών, για τους συνταξιούχους όλων των αναφερομένων σε αυτά κατηγοριών προσωπικού.

Δείτε όλο το νομοσχέδιο:
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ