2018-10-25 15:16:28
Φωτογραφία για ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου που προηγήθηκε της παραίτησης Κοτζιά, «με σκοπό να ενημερωθεί επίσημα ο λαός αλλά και οι εισαγγελικές αρχές για τις κατηγορίες που ακούγονται εκατέρωθεν από τους δυο Υπουργούς, Ν. Κοτζιά και Π. Καμμένο, περί απόκρυψης και κακής διαχείρισης μυστικών κονδυλίων αλλά και χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Σόρος για εξαγορά ξένων», ζητεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, με ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως τονίζει ο Δ. Καμμένος, οι κατηγορίες του πρώην υπουργού Εξωτερικών «θέτουν σοβαρούς προβληματισμούς και προκαλούν ανησυχία».

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του Δ. Καμμένου:

«ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την ένταση που προκλήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και τις αλληλοκατηγορίες των δυο Υπουργών

Κύριε Πρωθυπουργέ

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ
. Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην εκπομπή του ΚΡΗΤΗ TV, ''Αντιθέσεις'' και τον Γιώργο Σαχίνη αναφέρθηκε και στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο, αποκαλύπτοντας όσα ελέγχθησαν εκεί ανάμεσα στον ίδιο και τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο χαρακτηρίζοντας μάλιστα εσάς τον ίδιο ''ουδέτερο''. Όπως αποκάλυψε, η απόφαση της παραίτησής του του δεν προκλήθηκε εν θερμώ, αλλά η κόντρα με τον Υπουργό Άμυνας φαίνεται να υπέβοσκε καιρό. Αναφερόμενος στα όσα έλαβαν χώρα στο τεταμένο υπουργικό συμβούλιο, προ της παραίτησής του, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί ότι θα τεθούν επί τάπητος τα όσα είχε πει ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ αναφορικά με το Μακεδονικό.

Ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου υποστήριξε ότι δεν έχουν  γίνει υπουργικά συμβούλια για το θέμα της FYROM και δεν υπάρχει στην προγραμματική συμφωνία γεγονός που δεν τον δεσμεύει με τον Υπουργό Εξωτερικών να τον αδειάζει αναφέροντας ότι έγιναν τέσσερα υπουργικά, στα οποία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν προσήλθε.

Συγκεκριμένα ο πρώην Υπουργός εξωτερικών ανέφερε: ''Η συμφωνία έχει εγκριθεί στο υπουργικό. Δεν ισχύει αυτό που έλεγε στο εξωτερικό -γιατί αυτά έλεγε ο κύριος Καμμένος ότι είναι μια πρωτοβουλία του Κοτζιά που δεν την ξέρει κανένας, που δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό, που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ κλπ''.

Εδώ έχουμε μία πολιτική συζήτηση η οποία προς το τέλος απέκτησε και ηθικά χαρακτηριστικά. Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορές ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της γραμμής, η άλλη πλευρά είπε ότι τα συμφωνήσαμε χθες στη Λέσχη των Αξιωματικών, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι είχαν συμφωνήσει, και δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά σε γεγονότα όπου έχουμε παραβίαση των κανόνων λειτουργίας μίας κυβέρνησης και άρα παραβίαση της εθνικής γραμμής. Την έκανα εγώ, δεν μου απάντησαν. Αλλά, στο τέλος της συζήτησης όταν έκλεινε ο κ. Πρωθυπουργός και που δεν είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα, διεκόπη ο κ. Πρωθυπουργός από την άλλη πλευρά η οποία άρχισε να βγάζει έναν οχετό. Μάλιστα, αφήνοντας ξεκάθαρα αιχμές για τον Πάνο Καμμένο τόνισε χαρακτηριστικά:

''Η άλλη πλευρά έθεσε προβλήματα, αυτά που ονόμασα ότι αυτοί που ρίχνουν λάσπη έχουν βρώμικα χέρια, όπου έριξε ότι οχετό λάσπης έχει πει μέσω παραπολιτικών διαρροών. Εγώ στην πολιτική είμαι ίσως από τους πιο καθαρούς ανθρώπους που πέρασαν. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Ούτε ο Πρωθυπουργός. Και εγώ είπα ότι σε μία κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και ανέχεται αυτή η παραβίαση να καλύπτεται από έναν τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι. Αυτό δεν είναι προσωπικό ζήτημα είναι ηθικό'' προσθέτοντας ότι:

''Όταν παραβιάζεται η γραμμή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι προσωπικό μου θέμα ή είναι θέμα όλου του υπουργικού συμβουλίου; Γιατί κάποιοι μου είπαν ότι έβαλα το ''εγώ'' πάνω από το ''εμείς''. Αλλά αυτοί δεν έχουν πείρα, ίσως οι περισσότεροι, τι σημαίνει να λέει άλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο εξωτερικό και άλλα ο υπουργός Εξωτερικών. Κανονικά θα έπρεπε να έχει φύγει αυτός που λέει άλλα από ότι η κυβέρνηση. Εγώ έφυγα διότι ξέρω ότι δεν είναι σταθεροποιητικό χαρακτηριστικό να λέει στο εξωτερικό άλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και για λόγους ευθύνης δεν θα πω αυτά που είπα στο υπουργικό συμβούλιο''.

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του επεσήμανε ότι κανονικά ''θα έπρεπε να έχει φύγει από την κυβέρνηση αυτός που λέει άλλα'', διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση ''υπονομεύεται από τα μέσα'' και εκτίμησε πως θα υπάρξουν ''μακροχρόνια προβλήματα''.

 Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επειδή οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Εξωτερικών θέτουν σοβαρούς προβληματισμούς και προκαλούν ανησυχία, παρακαλώ όπως δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου με σκοπό να ενημερωθεί επίσημα ο λαός αλλά και οι εισαγγελικές αρχές για τις κατηγορίες που ακούγονται εκατέρωθεν από τους δυο Υπουργούς περί απόκρυψης και κακής διαχείρισης μυστικών κονδυλίων αλλά και χρηματοδότησης της Κυβέρνησης από τον Σόρος για εξαγορά ξένων.

Δημήτριος Κ. Καμμένος»

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ