2018-10-27 20:44:39
Φωτογραφία για ΗΠΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ -  ΟΚΤΩ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ σήμερα.

«Υπάρχουν νεκροί», ανέφερε ένας διασώστης στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KDKA. Η κατάσταση της υγείας των αστυνομικών δεν είναι γνωστή. Από την πλευρά του, το τοπικό παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου CBS έκανε λόγο για 8 νεκρούς.

Ένας «λευκός γενειοφόρος άνδρας» βρίσκεται υπό κράτηση, μετέδωσε το KDKA, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στην περιοχή για το περιστατικό «δέχθηκαν πυρά». Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση με τις αρχές και τοπικά ΜΜΕ να μιλούν για ένα πιθανό έγκλημα μίσους.

Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια, Τομ Ουόλφ, που μετέβη στο σημείο, επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση. Ο δράστης κατά τη σύλληψή του είπε στους αστυνομικούς πως «όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν». 

Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών έφθασαν στη συναγωγή στις 10:00 τοπική ώρα. 

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία του Πίτσμπουργκ περικύκλωσε τη συναγωγή μετά τις πληροφορίες περί ενός ενόπλου στο κτίριο. «Μην βγαίνετε από τα σπίτια σας αυτή τη στιγμή, δεν είναι ασφαλές» προειδοποίησε τους κατοίκους ο διοικητής της αστυνομίας Τζέισον Λάντο.

Τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες όπου διακρίνονται αστυνομικοί να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή κρατώντας αυτόματα και φορώντας κράνη. Ασθενοφόρα βρίσκονται επίσης κοντά στη συναγωγή και η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δρόμους.

«Κυκλοφορεί ένας ένοπλος στη συνοικία Ουίλκινς και Σάντι. Αποφύγετε την περιοχή» ήταν το tweet που ανήρτησαν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

Τo Tweet του Τραμπ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter για το αιματηρό περιστατικό, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για την ύπαρξη θυμάτων.

«Παρακολουθούμε το περιστατικό στο  Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια. Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο. Ο κόσμος πρέπει να προστατευθεί. Μάλλον έχουμε πολλά θύματα. Προσοχή. Ο Θεός να μας ευλογεί όλους» έγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Στη συναγωγή βρισκόταν σε εξέλιξη θρησκευτική λειτουργία, που ξεκίνησε στις 09:45 το πρωί.

«Μια τέτοια ημέρα, οι πόρτες παραμένουν ανοικτές, τελείται θρησκευτική λειτουργία, οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να βγει» εξήγησε στο KDKA ο Μάικλ Άισενμπεργκ, ο πρώην Πρόεδρος της συναγωγής, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία ενισχύει την παρουσία της στη συναγωγή για λόγους ασφαλείας μονάχα στις μεγάλες εορτές.

Την ίδια ώρα, ο Τζεφ Φινκελστάιν, διευθύνων σύμβουλος της εβραϊκής ομοσπονδίας του Πίτσμπουργκ, είπε σε δημοσιογράφους ότι στη λειτουργία το πρωί του Σαββάτου παρίστανται συνήθως περίπου 50-60 άνθρωποι στη συναγωγή «Δένδρο της Ζωής».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ