2018-11-01 17:42:32
Φωτογραφία για Πάτερ, γιατί η γυναίκα μετά την γέννα σαραντίζει;
Απάντησις:

Άκουσε παιδί μου, στον πεντηκοστόν ψαλμόν λέει για την σύλληψιν του παιδιού: «Ιδού γαρ εν ανομίαις συνελήφθην και εν ανομίαις εκίσσησέ με η μήτηρ μου».

Όπως βλέπεις κάθε παιδί συλλαμβάνεται με πορνικά παιχνίδια, άρα όλες οι μητέρες είναι υπό αμαρτίαν (εκτός της Παναγίας διότι η σύλληψις έγινεν εκ Πνεύματος Αγίου). Και πρέπει κάθε λεχώνα να πάρει το βρέφος της και να πάει στην εκκλησίαν για να καθαρισθεί και να ευλογηθεί το παιδί της.

Όταν η μητέρα σαραντίσει έχει το δικαίωμα να κοινωνήσει. Το παιδί της μπορεί να εκκλησιάζεται μαζί της ,αλλά δεν μπορεί να το κοινωνήσει, επειδή είναι αβάπτιστον.

Τα καλά ανδρόγυνα το όνομα στο παιδί το δίνουν την όγδοη ημέρα από της γεννήσεώς του.

Πολλά ανδρόγυνα δεν το ξέρουν αυτό. Στο σαράντισμα είναι υποχρεωτικά να δώσουν το όνομα στον Ιερέαν, για να μπορεί να πει την λέξιν εκκλησιάζεται ο δούλος του Θεού (τάδε) .Όταν τα ανδρόγυνα δεν ξέρουν ποιο όνομα θα δώσουν μέχρι τις σαράντα ημέρες, αυτά τα ανδρόγυνα είναι κακόψυχα και δεν μπορούν να συννενοηθούνε και τέτοιες οικογένειες δεν έχουν καλόν τέλος.


Παρόλα που η Παναγία ήταν αναμάρτητη πήρε τον Υιόν της και πήγε να σαραντίσει για να πάρει και αυτή τις ευχές των ιερέων.

Από τότε όλες οι μητέρες μιμούνται την Παναγίαν. Μετά το σαράντισμα, αν πεθάνει το παιδί η ψυχή του βρίσκει έλεος από τον Θεόν.

Από το βιβλίο: Ιερέως Φωτίου Νικολαΐδη

«Ερωτήσεις και Απαντήσεις 

Απορίες και Διευκρινίσεις σε θέματα: 

Θρησκευτικά, πολιτικά, οικονομικά, περιβαλλοντολογικά, στρατιωτικά, διαπλανητικά και ηθικά που είναι χρήσιμα για κάθε άνθρωπο»

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1998
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ