2018-11-03 09:20:13
Φωτογραφία για Άρτιο...
Το "Πέτα τη Φριτέζα" είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα καλής ελληνικής μυθοπλασίας, η οποία μας θυμίζει τις παλιές καλές εποχές του Mega. Τότε, που η αισθητική πρωταγωνιστούσε στην τηλεόραση και επισκίαζε τα διάφορα ριάλιτι.

Η συγκεκριμένη δουλειά ξεχειλίζει από καλαισθησία και αυτό φαίνεται εξαρχής στα εντυπωσιακά πλάνα, τα οποία δείχνουν την όμορφη πλευρά της Ελλάδας. Σε δεύτερο πλάνο, έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ δυνατό κείμενο, το οποίο προσφέρει στιγμές απίστευτου γέλιου, αλλά και συγκίνησης. Είναι πολύ ευχάριστο που μέσα από ατάκες, χωρίς χυδαιότητα και εύκολο χιούμορ, αναδεικνύονται ιδιαίτερα ζητήματα, όπως ο σχολικός εκφοβισμός, οι ανύπαρκτες σχέσεις πατέρα-γιου, η παρουσία ενός έγχρωμου νέου ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού, ο γιος με το κινητικό πρόβλημα, που δεν χάνει καμία από τις καθημερινές δραστηριότητες των ατόμων της ηλικίας του και η δυναμική σχέση μητέρας-κόρης.


Θεματολογικά, πολύ ενδιαφέρον έχει και το ζήτημα της διαμάχης της κλασικής-παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με τα γκουρμέ πιάτα. Η ανάδειξη αυτής της αντιπαράθεσης προσφέρει πολλές αφορμές για γέλιο, με το πρωταγωνιστικό δίδυμο να δίνει ρέστα.

Μιας που το αναφέραμε, δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσουμε πως πολύ  σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας είναι και το cast. Ο Γιάννης Μπέζος, ο Φάνης Μουρατίδης, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Τζένη Μπότση ενώνουν τις δυνάμεις τους ως καταξιωμένοι ηθοποιοί, γεμάτοι κέφι και διάθεση. Το ιδιαίτερο γνώρισμα της συγκεκριμένης σειράς είναι πως τα νέα πρόσωπα αποδεικνύουν πως υπάρχουν αξιόλογοι και ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί, που μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα στα ιερά "τέρατα". Ειδικά το δίδυμο Λεωνίδας Μαράκης-Ηλίας Μουλάς, που υποδύονται τον γιο και τον ανιψιό αντίστοιχα του Γιάννη Μπέζου, οι οποίοι τον στηρίζουν σε κάθε δύσκολη στιγμή, προσπαθώντας να τον αποτρέψουν από τις κακοτοπιές.

Μακάρι, οι νέες σειρές του ΑΝΤ1 να έχουν ως πρότυπο αυτή την πρόταση μυθοπλασίας και όχι το έτερο πρόγραμμα του σταθμού, που ακούει στο όνομα "Κάνε γονείς να δεις καλό". Ο κόσμος έχει ανάγκη να δει ελληνικές σειρές που ανεβάζουν τον πήχη σε όλα τα επίπεδα. Βρισκόμαστε πια στην εποχή που οι απαιτήσεις μας είναι υψηλές, λόγω της μεγάλης παραγωγής αξιόλογων τηλεοπτικών σειρών τα τελευταία χρόνια, αλλά και επιρροών από τις σειρές του "Netflix", που αδιαμφισβήτητα θεωρούνται διαμαντάκια http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ