2018-11-03 10:54:42
Φωτογραφία για Ξεκινούν τα παζάρια για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Υγείας με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν υπουργείο Υγείας και γιατροί προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες επίσημες συζητήσεις για τις νέες συλλογικές συμβάσεις των εξειδικευμένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλες επαφές έως ότου βρεθεί η χρυσή τομή.

Πάντως ήδη με τις πρώτες προσεγγίσεις που έχουν γίνει υπάρχουν έντονες αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου λόγω των αμοιβών. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες του HealthReport.gr: «Τι προτείνει το υπ.Υγείας για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες για τις αμοιβές»

Την πρόταση του για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ έχει ήδη έτοιμη το υπουργείο Υγείας, παρότι φαίνεται να υπάρχουν σημεία βελτίωσης στα οποία μπορεί να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου.


Άλλωστε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη συνάντηση που είχε με μέλη του ΙΣΑ ρωτήθηκε σχετικά με το αίτημα του κλάδου για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας των συνεργαζόμενων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Ο Ανδρέας Ξανθός δεσμεύτηκε ότι θα επαναξιολογηθεί το πλαίσιο, μέσα όμως στο όριο των κλειστού προϋπολογισμού, ενώ υπό συζήτηση είναι το θέμα των συλλογικών συμβάσεων για τους γιατρούς που θα συνεργαστούν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που έχει διαμορφωθεί και είχε παρουσιασθεί πρόσφατα σε εκπροσώπους του κλάδου των γιατρών, είχε προκαλέσει ακόμη και έντονη λεκτική διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Πάντως το υπουργείο Υγείας φαίνεται να βιάζεται κλείσει την υπόθεση με τις συμβάσεις με ειδικούς γιατρούς, καθώς από το νέο έτος μπαίνει σε εφαρμογή το νέο σύστημα των παραπομπών από τους οικογενειακούς γιατρούς το οποίο ούτως ή άλλως είναι προβληματικό.

Βέβαια ο υπουργός Υγείας επεσήμανε στους γιατρούς κατά τη συνάντηση με τον ΙΣΑ, ότι το νέο σύστημα των παραπομπών θα μπει σταδιακά σε εφαρμογή από 1.1.2019ακριβώς εξαιτίας των ελλείψεων του ιατρικού προσωπικού
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ