2018-11-03 20:47:31
Φωτογραφία για Η άρνηση του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου κέρδισε το διαδίκτυο
Ο Μητροπολίτης Δράμας κατέβηκε από την εξέδρα της παρέλασης λόγω Κατερίνας Νοτοπούλου και Συμφωνίας των Πρεσπών!

Θετικά σχόλια στα ΜΜΕ έχει προκαλέσει η χαρακτηριστική στάση του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου στην πρόσφατη παρέλαση στην Δράμα για την 28η Οκτωβρίου, στην οποία την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μητροπολίτης κ. Παύλος δεν παρέστη στο τρισάγιο για την κατάθεση στεφάνων, ενώ δεν παρέστη και στην εξέδρα των επισήμων.

Προτίμησε να παρακολουθήσει την παρέλαση στο ύψος του ξενοδοχείου στην πλατεία ανάμεσα στον κόσμο.

Με την στάση του αυτήν έστειλε μήνυμα διαμαρτυρίας στην κ. Υφυπουργό και στην Κυβέρνηση για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης, χαρακτηριστικό σημείο στην όλη υπόθεση για τη Μακεδονία, ήταν και η παρέλαση των στρατιωτών. Όταν συνήθως αποχωρούν από την παρέλαση και ανεβαίνουν το δρόμο της οδού Γ. Παπανδρέου προς το στρατόπεδο, τραγουδούν πάντα το «Μακεδονία ξακουστή…». Φέτος είναι η πρώτη φορά, που δεν το τραγούδησαν. Πληροφορίες λένε ότι ήρθε σχετική εντολή ώστε να μην ακουστεί το γνωστό παραδοσιακό τραγούδι για τη Μακεδονία.

Το «Μακεδονία ξακουστή…» όμως, τραγούδησαν οι νέοι που παρέλασαν υπό την σκέπη της Χριστιανικής Εστίας Δράμας, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας παιάνισε το τραγούδι δύο φορές, όταν περνούσε στην αρχή και στο τέλος της παρέλασης μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Του Γιώργου Θεοχάρη
paraklisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ