2018-11-07 14:28:47
Φωτογραφία για ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΑΛΛΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΙ΄ΑΛΛΟ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ
«Είναι άλλο η συμφωνία κι άλλο η πρόθεση να συμφωνήσουμε» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μία ημέρα μετά τις κοινές δηλώσεις του με τον Πρωθυπουργό.

Όπως διευκρίνισε ο Αρχιεπίσκοπος, αυτό που έχουμε είναι μία «ανακοίνωση ότι έχουμε πρόθεση και καλή διάθεση η Εκκλησία με την Πολιτεία να βρούμε λύση σε προβλήματα που χρονίζουν έναν αιώνα».

Σημείωσε ακόμη πως το πρώτο βήμα ήταν η χθεσινή ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «από εδώ και πέρα υπάρχει μεγάλος αγώνας να πούμε στους ιερείς πως ό,τι είναι να γίνει θα το κάνουμε μαζί τους». «Θα βρούμε τρόπο και δεν θα κάνουμε ούτε ό,τι θέλει ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ό,τι θέλει η Ιερά Σύνοδος, αλλά ό,τι θέλει και εγκρίνει η Ιεραρχία που θα συνέλθει και ό,τι θέλει η Πολιτεία που έδειξε την καλή διάθεσή της» πρόσθεσε.

Επανέλαβε στη συνέχεια πως δεν θα γίνει τίποτε χωρίς τη συγκατάθεση των ιερέων και διαβεβαίωσε πως «όλα θα αποβλέπουν σε μια ειρηνική πορεία όλων μας και προς το συμφέρον του λαού μας».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ