2018-11-08 07:41:16
Φωτογραφία για Επί 14χρονια έπαιρνε την σύνταξη της νεκρής μητέρας του - Τώρα ζητάει και τα «ρέστα»
Στα διοικητικά δικαστήρια προσέφυγε δημοτικός υπάλληλος ο οποίος απολύθηκε επειδή έχει καταδικαστεί για το γεγονός ότι εισέπραττε επί εννέα χρόνια τη σύνταξη της μητέρας του, ζητάει να επιστρέψει στη θέση του.

Ο άνδρας μάλιστα ισχυρίζεται πως τη σύνταξη δεν την έπαιρνε εκείνος αλλά ένας ξάδελφος της μητέρας του, ο οποίος να σημειωθεί ότι μετά από λίγα χρόνια απεβίωσε κι εκείνος. 

Πιο αναλυτικά, υπογραμμίζεται πως επί εννέα χρόνια ο δημοτικός υπάλληλος, έγγαμος με δυο παιδιά, φαίνεται ότι εισέπραττε την σύνταξη χηρείας της μητέρας του από διάφορα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Αττική. 

Η μητέρα του, ωστόσο, είχε πεθάνει από το 2004. Συνολικά, δε, του καταλογίζεται ότι εισέπραξε συντάξεις ύψους 45.950 ευρώ.

Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για απάτη κατ΄ εξακολούθηση, ενώ εκκρεμεί η έφεσή του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.


Έπειτα από τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επιβλήθηκε η προσωρινή παύση 6 μηνών, αλλά μετά από ένσταση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης ,Μαρίας Παπασπύρου του επιβλήθηκε τελικά, η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης (απόλυσης). Κατόπιν αυτών, προσέφυγε στην Διοικητική Δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της απόλυσής του.

Επισημαίνει μάλιστα πως δεν ήξερε ότι η μητέρα του είχε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος ενώ για τις αναλήψεις σε ΑΤΜ που βρίσκονταν κοντά στην οικία ή την εργασία του, υποστηρίζει ότι τις έκανε ο ξάδερφος της μητέρας του. 

Ωστόσο ο εξάδελφος απεβίωσε και έτσι δεν μπορεί να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ακόμα, αναφέρει ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά την υπηρεσία που εργάζεται, καθώς είναι προσωπική-οικογενειακή του υπόθεση και η ποινή της απόλυσης που του επιβλήθηκε παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, αλλά και η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου είναι πλημμελής.

 https://www.dikaiologitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ