2012-06-08 12:46:22
Φωτογραφία για Με το A’ Bραβείο Οικόπολις 2012 τιμήθηκε ο Δήμος Βύρωνα!
Μία ακόμα διάκριση για την περιβαλλοντική του ευαισθησία και τις δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής έλαβε ο Δήμος Βύρωνα από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον "Ecocity" ίσως το πιο σημαντικό περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο της χώρας μας. Στην εκδήλωση απονομής των φετινών βραβείων "Οικόπολις 2012", που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σίμου Σιμόπουλου, του Υπουργού Επικρατείας Αντώνη Αργύρη και της Γενικής Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος Μαργαρίτας Καραβασίλη, παρέλαβε το βραβείο για τη "Βελτίωση Ποιότητας Ζωής" για τη μελέτη του έργου της Πράσινης Διαδρομής που σχεδιάζεται στην πόλη μας.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Βύρωνα ανακοίνωσε ότι η μελέτη αξιολογήθηκε με άριστα από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου της Πράσινης Διαδρομής, ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών
. "Στην ιστορική πόλη του Βύρωνα, αγωνιζόμαστε καθημερινά για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής όλων μας. Άλλωστε αυτή είναι η πιο ουσιαστική παρακαταθήκη που θα αφήσουμε στα παιδιά μας", τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στην προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά: "θέλω να ευχαριστήσω αυτή την παρέα -επιτρέψτε μου να πω- φίλων και συνεργατών που έχουν πιστέψει και εξακολουθούν να πιστεύουν στην προσπάθεια που κάνουμε και που μαζί ονειρευόμαστε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα σημαντικά για την πόλη μας".

Παράλληλα, ο Δήμαρχος της πόλης επισήμανε ότι "οι δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, αποτελούν καθημερινό στοίχημα για τον Βύρωνα" και τόνισε ότι "είναι σημαντικό στα θέματα περιβάλλοντος να υπάρχει προγραμματισμός, συνέχεια και συνέπεια".

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που ο Δήμος Βύρωνα τιμάται με αυτό το βραβείο για την περιβαλλοντική του ευαισθησία, καθώς το 2010 τιμήθηκε για το "Πρότυπο Εναλλακτικό Δημόσιο Πρόγραμμα Διαχωρισμού Υλικών Ανακύκλωσης σε όλο το Δήμο", ενώ το 2009 απενεμήθη στην πόλη μας το βραβείο "Οικόπολις Αστικής Ανάπλασης" για την ανάπλαση του πάρκου της Καραολή και Δημητρίου. Προσωπικά όμως για τον Δήμαρχο του Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά είναι το τέταρτο βραβείο, καθώς το 2009 παρέλαβε ως πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) το βραβείο "Οικόπολις Εκστρατείας Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης".

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας "Οικόπολις" είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2005 από τον Οργανισμό "Ecocity" με σκοπό την αναγνώριση και επιβράβευση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και την συνεισφοράς Επιστημόνων, Οργανισμών, Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεων και Μέσων Ενημέρωσης.

 

www.markos.tv
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκανε λάθος ο Φιλομένο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Έκανε λάθος ο Φιλομένο"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ