2018-11-10 12:36:23
Φωτογραφία για ΕΚΑ: Τι αστυνομία θέλουμε; Η ηγεσία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από τις διαταγές της
Από το facebook του Ενωτική Αγωνιστικού Κινήματος Θεσσαλονίκης

 

Μάθαμε πως το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε διοικητική έρευνα για το περιστατικό με τον χαμηλόβαθμο Αστυνομικό που εισήλθε -για προσωπικό του λόγο μάλιστα- στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου (Γενικής Συνέλευσης) του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αλλά ακόμα δεν διέταξε ΕΔΕ σε βάρος της φυσικής ηγεσίας της Θεσσαλονίκης που αποφασίσε την ύπαρξη αστυνομικών μέτρων και δυνάμεων για τη διενέργεια των εργασιών του ανώτατου οργάνου μίας δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη! Σίγουρα η διενέργεια εργασιών των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος δεν πρέπει να αστυνομεύεται και όσοι δίνουν εντολές να αναλαμβάνουν και τις ευθύνες τους.

 

Η ηγεσία μας πρέπει να αντιδράσει.

Θέλετε να μας «ψειρίζουν» στο δρόμο ;

Να γίνουμε από ελεγκτικός μηχανισμός, ελέγχόμενος;


Ξέρετε τι σπέρνετε και τι θα οργώσετε;

Καταλαβαίνετε ότι δημιουργείτε γενιά φοβισμένων ως προς το καθήκον τους δημοσίους λειτουργούς - υπαλλήλους;

Τέτοιους Αστυνομικούς θέλετε;

Και αν θέλετε να βγείτε με θράσος και να το δηλώσετε.

Ντροπή οι εικόνες που αντικρίσαμε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την εξύβριση, την απειλή, τη λεκτική και όχι μόνο βία και τον προπηλακισμό του συναδέλφου μας, που ήταν ο οδηγός του επικεφαλής των μέτρων. Όμως και ποια ήταν η αντίδραση των εργαζομένων μελών του και μάλιστα στην πιο μεγάλη και δημοκρατική διαδικασία, αυτής του Συνεδρίου; Να του αποσπάσουν με ΒΙΑ την υπηρεσιακή του ταυτότητα και να τον διαπομπεύσουν στις κάμερες και στους δημοσιογράφους δικάζοντας τον ταυτόχρονα και αναγγέλλοντάς του και την ποινή μάλιστα.

 

Οι κάθε νομοταγείς πολίτες θα έπρεπε να ενημερώσουν άμεσα τον προϊστάμενο αξιωματικό των Αστυνομικών μέτρων που υπήρχε και προφανώς το γνώριζαν, όμως, δυστυχώς, πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Η αυτοδικία ομως πρέπει να σταματήσει και να επανέλθει, επιτέλους, η κανονική λειτουργία όλων ανεξαιρέτως των θεσμών και οργάνων του Κράτους και της Πολιτείας μας.

 

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός οργανισμός - συνδυασμός των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, δηλώνει τα εξής:

- Είμαστε εναντίον της βίας, ακόμα και της λεκτικής, απ' όπου και αν προέρχεται!

- Στηρίζουμε τη συνδικαλιστικη ελευθερία και δραση, καθώς και την ανεμπόδιστη άσκηση των συνδικαλιστικών καθηκόντων και δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων κάθε επαγγελματικού τομέα!

- Καλούμε να τεθεί δημόσια το ερώτημα, ακόμα και από πλευράς της ίδιας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, για ποιο λόγο η φυσική ηγεσία της Θεσσαλονίκης διέταξε αστυνομικά μέτρα για τις εργασίες των θεσμικών οργάνων μίας συνδικαλιστικής οργάνωσης και μάλιστα δευτεροβάθμιου επιπεδου, όπως λειτουργεί το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης;

Θεσσαλονίκη, 9 Νοεμβρίου 2018

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ