2018-11-11 20:38:18
Φωτογραφία για Γιάννης Τυπάλδος: «Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, τι έχει προσφέρει, ποιο το τίμημα και τι της χρωστούν»
Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ είναι η υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που κατάφερε να γίνει  η « επίσημη αγαπημένη» της κοινωνίας, έκλεισε αισίως τα 8 χρόνια καθημερινής μάχης ενάντια στο έγκλημα.

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια δράσης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, όπως έχει αποτυπωθεί στην καρδιά και το μυαλό των συνανθρώπων μας, σε όλα τα σημεία της χώρας που δραστηριoποιείται, κατάφερε σημαντικές επιτυχίες, συλλαμβάνοντας, ληστές, διαρρήκτες, δράστες δολοφονιών, παιδεραστές, ακόμη και τρομοκράτες.

 

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ σε αριθμούς

 

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έχουν ελέγξει στα χρόνια που επιχειρούν, 3.500.000 άτομα, 2.300.000 οχήματα, έχει κάνει 64.700 συλλήψεις, ενώ έχει εντοπίσει 7.400 οχήματα που είχαν κλαπεί. Το εντυπωσιακό είναι πως οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, έχουν κάνει πάνω στις  ίδιες μοτοσυκλέτες τους, 600 φορές το γύρω της γης!

 

Το τίμημα που έχει πληρώσει και θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι αστυνομικοί της ειδικής αυτής ομάδας, που με αυταπάρνηση καθημερινά τιμούν κάθε μέρα, είναι μεγάλο. Εννιά συνάδελφοί μας, έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, σε 45  ένοπλες συμπλοκές και τροχαία δυστυχήματα.


 

Ο αριθμός των τραυματισμένων, είναι τετραψήφιος, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων.Παράλληλα, λόγω του μεγάλου διαστήματος που περνούν πάνω στις μοτοσυκλέτες, πολλοί αστυνομικοί, αντιμετωπίζουν σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα.Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, πολλές φορές αναρωτιόμαστε, αν οι άνδρες  και οι γυναίκες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δικαιούνται κάτι παραπάνω, πέραν του « ευχαριστώ». Καθώς, όταν αρνείσαι σε κάποιον την ανταμοιβή που επάξια δικαιούται, τότε ενσυνείδητα τον αδικείς.

 

 

 

 

 

* Γιάννης Τυπάλδος – Μέλος Δυναμικής Αντίδρασης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής (Δ.Α.Α.Ν/Α.Α)

 

(Mιχάλης Τεζάρης)

Πηγή: newpost.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ