2018-11-11 20:59:16
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Τι δουλειά έχει η Αστυνομία στα Συνδικάτα;
Παραθέτουμε άρθρο της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών

Για την Πρωτοβουλία Αστυνομικών η τοποθέτηση εργαζομένων – υπαλλήλων απέναντι τον έναν στον άλλον ξεπερνά κάθε ίχνος ηθικής. Για άλλη μια φορά οι ιθύνοντες χρησιμοποιούν τον αστυνομικό ως «μαριονέτα» προκειμένου να εκτελέσει έργα εκ διαμέτρου αντίθετα με τη δικό του συμφέρον. Ο αστυνομικός απ’ τη μια δέκτης -κι αυτός- των βάρβαρων κι αντιλαϊκών μέτρων που επεβλήθησαν τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζοντας τη ζωή του, κι απ’ την άλλη αυτός που βγαίνει στην πρώτη γραμμή για να εκτελέσει τη βούληση των παραγόντων που κρύβονται πίσω από τη θέσπιση των μέτρων αυτών.

 

Απαιτούμε να μάθουμε ποιος ήταν ο λόγος που ο συνάδελφος της Ασφαλείας διατάχθηκε να εκτελέσει υπηρεσία στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο συνάδελφος δεν βρισκόταν εκεί για λόγους αναψυχής. Το μονοπώλιο της ευθύνης για το συμβάν που ξέσπασε το έχει η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
. Ο συνάδελφος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία και η ύπαρξή του και μόνο εκεί, ανεξάρτητα απ’ το αν βρισκόταν μέσα ή έξω, καθιστά πρόδηλη τη στάση της ηγεσίας απέναντι στη συνδικαλιστική ελευθερία των εργαζομένων. Η απόπειρα ελέγχου, ακόμα και διακριτικού, του συνεταιρίζεσθαι αποτελεί ωμή και βίαιη παρέμβαση στο σώμα των εργαζομένων και χλευασμό στη ματωμένη ιστορία των κεκτημένων του εργατικού κινήματος.

 

Αξιοσημείωτο και διόλου τυχαίο είναι το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τη συνάντηση της ηγεσίας της Γ.Σ.Ε.Ε. με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπου η ηγεσία κάλεσε ανοικτά την παρουσία της Αστυνομίας σε διαδικασίες συνεδρίων κι αρχαιρεσιών των Ομοσπονδιών και των Σωματείων της. Το σχέδιο φαίνεται ότι ήταν προμελετημένο καλά.

 

Η αντίθεσή μας με αυτές τις πολιτικές είναι απεριόριστη.

 

Οι περιπτώσεις τοποθέτησης αστυνομικών σε σημεία που δεν αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου τείνουν να αυξάνονται κι εδώ φέρνουμε ως παράδειγμα την παρουσία των αστυνομικών στο γήπεδο της Α.Ε.Κ προ ολίγων ημερών, όπου τοποθετηθήκαμε με σχετική ανακοίνωση. Αυτή η τακτική πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

 

Οι αστυνομικοί είμαστε σάρκα από τη σάρκα του ελληνικού λαού, είμαστε ως επί το πλείστον παιδιά οικογενειών των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων, οι οποίες έχουν υποστεί σφαγή των δικαιωμάτων τους κι αυτή η σφαγή θα έχει διάρκεια, αφού οι μνημονιακοί νόμοι που έχουν υπογραφεί θα έχουν ισχύ για πολλά χρόνια ακόμα. Το συμφέρον μας δεν προσανατολίζεται στον έλεγχο των εργαζομένων και την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων τους, αλλά είναι κοινό μαζί τους.

 

Εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα αντιδράσουμε με την έκδοση της διαταγής για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, γιατί έχουμε συνείδηση ότι η προσπάθεια παρέμβασης στη συνδικαλιστική ελευθερία των εργαζομένων κινείται στη γραμμή συρρίκνωσης και των δικών μας ελευθεριών.

 

Καταλήγοντας θέλουμε να εξάρουμε τα άμεσα αντανακλαστικά της Ηγεσίας για την διαταγή Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης με σκοπό τη διερεύνηση του συμβάντος. Δεν πρόκειται φυσικά για την ίδια ταχύτητα με εκείνη της ενεργοποίησης για κάλυψη των γνωστών σε όλους βιοτικών υπηρεσιακών αναγκών του αστυνομικού προσωπικού. Κι αυτό προφανώς έχει συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος είναι να λειτουργήσει ο μεμονωμένος αστυνομικός ως αποδιοπομαίος τράγος, απορροφώντας έτσι τις ευθύνες από τους πραγματικά ιθύνοντες. Η στρατηγική πάγια και γνωστή από παλιά.

 

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών καλούμε τους εργαζομένους κάθε κλάδου να συσπειρωθούν κάτω από την ομπρέλα της διεκδίκησης των κοινών τους αναγκών και να πορευτούν με γνώμονα αυτό. Η βάση για επιβίωση των εργαζομένων είναι κοινή και σε αυτή δεν χωρούν κραδασμοί, αλλά απαιτείται αλληλεγγύη για ανοίξει ο δρόμος για εκείνο το μέλλον που θα πληροί τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να ζήσουμε.

 

Σ’ αυτό το πλαίσιο, καλούμε σύσσωμο τον συνδικαλιστικό φορέα της ΕΛ.ΑΣ. να πάρει θέση σε σχέση με το συμβάν.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ