2018-11-12 08:57:34
Φωτογραφία για Βοηθητικοί στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι είπε ο υπ.Υγείας
Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Τελικά οι φόβοι των ιδιωτών γιατρών του ΕΟΠΥΥ ότι θα διαδραματίζουν επικουρικό ρόλο στον νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας φαίνεται ότι θα επαληθευτούν. Τουλάχιστον αυτό περιλαμβάνουν τα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ επανέλαβε ότι και στο παρελθόν είχε επισημάνει: Ότι οι ιδιώτες γιατροί θα έχουν επικουρικό ρόλο στη νέα κατάσταση. Κάτι που άλλωστε- ούτε λίγο ούτε πολύ- είχε προαναγγελθεί. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Τέλος οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μόλις ανοίξουν όλες οι ΤΟΜΥ! Όλα τα σχέδια του υπ.Υγείας»

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας δε δίστασε να πει ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι αντιστρατεύονται το νέο σύστημα επειδή υπερασπίζονται το σημερινό σύστημα όπου επικρατούν οι ιδιώτες.

Επίσης ο κ.Ξανθός θεωρεί ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι επιδιώκουν ουσιαστικά το κράτος και το ασφαλιστικό σύστημα να αγοράζουν κατά προτεραιότητα υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα.


Να σημειωθεί ότι σήμερα οι υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις κ.λ.π.) παρέχονται κατά τουλάχιστον 90% από τον ιδιωτικό τομέα.

Όχι τυχαία βέβαια καθώς έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι το δημόσιο σύστημα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις σημερινές απαιτήσεις των περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αφού στις δημόσιες δομές κυριαρχούν οι καθυστερήσεις και οι αναμονές μηνών για μία απλή εξέταση.

Νέο σύστημα χωρίς οικογενειακούς γιατρούς

Άγνωστο παραμένει πάντως πως θα υλοποιηθούν τα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με δεδομένο ότι ο ιατρικός κόσμος δεν έχει επιδείξει ενδιαφέρον για προσλήψεις στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Γι αυτό και θα επαναληφθεί η προκήρυξη τόσο για γιατρούς όσο και για το λοιπό προσωπικό. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Νέα προκήρυξη για προσωπικό στις ΤΟΜΥ στις αρχές του 2019! Όλες οι πληροφορίες»

Από την άλλη και οι ιδιώτες γιατροί συνεχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στο νέο σύστημα λόγω των χαμηλών αμοιβών και του ασφυκτικού ωραρίου στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Και όλα αυτά την ώρα που σταδιακά από τις αρχές του νέου χρόνου θα ξεκινήσει σιγά σιγά να εφαρμόζεται το σύστημα παραπομπών όπου για να επισκεφθεί κανείς ειδικό γιατρό θα πρέπει να διαθέτει παραπεμπτικό από οικογενειακό γιατρό.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ