2018-11-12 11:20:51
Φωτογραφία για Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Semper fidelis αλλά χωρίς εξοπλισμό, οχήματα, αλλότρια καθήκοντα και προσωπικό, πώς; Το ευχαριστώ στην ΕΚΑΜ
Το bloko.gr έγινε αποδέκτης της επιστολής αστυνομικού της ΟΠΚΕ, την οποία και παραθέτουμε.

Ένεκα της αυξημένης εγκληματικότητας κυρίως στο κέντρο των Αθηνών και τη

δυτική Αττική όπου πλέον στόχοι είναι και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, η φυσική ηγεσία ψάχνοντας για λύσεις προκειμένου να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση δίνει εντολή για τη δημιουργία νέων Ομάδων Π. Κ. Ε.

Η κίνηση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση  γιατί οι Οπκε τόσα χρόνια αποτελούν την πρώτη επιλογή σε αυξημένης επικινδυνότητας περιστατικά. Ευελπιστούμε πως η κίνηση αυτή έχει να κάνει με την ενίσχυση της Αστυνόμευσης και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΟΠΚΕ και όχι την φύλαξη επιπλέον σταθερών στόχων.

Το ζητούμενο είναι πως πλέον η υπηρεσία όπως και άλλες βέβαια πρώτης γραμμής δεν έχουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Πως είναι δυνατόν να φτιάχνεις μέσα σε μια νύχτα ομάδες όταν δεν έχεις οχήματα ούτε για τις υπάρχουσες;  Πως είναι δυνατόν η μισή υπηρεσία να απασχολείται σε αλλότρια καθήκοντα περιλαμβανομένων μέτρων τάξης αποδυναμώνοντας τις ομάδες που βρίσκονται στο δρόμο;


Σας ζήτησαν άτομα για την ενίσχυση της υπηρεσίας και δεν φέρατε ούτε τους μισούς. Γνωρίζετε τι προβλέπει το σχετικό Π. Δ για τις ΟΠΚΕ και το δυναμολόγιο της;  Θα μας πει κάποιος τι λειτουργεί σωστά και φωνάζετε; Και τι με αυτό; Θα σταματήσουμε να διεκδικούμε για να κάνουμε τη δουλειά μας;

Οι διοικήσεις της υπηρεσίας διαχρονικά έχουν κάνει προτάσεις για τον περαιτέρω εξοπλισμό και την αναβάθμιση μας ωστόσο λίγα πράγματα έγιναν είτε γιατί κάποιοι δεν γνωρίζουν είτε δεν θέλουν χωρίς να μπορούμε ωστόσο να καταλάβουμε το λόγο μιας και υλικά υπάρχουν αλλά δεν τα αξιοποιούν και για όσα απαιτείται αγορά δεν είναι ποια τόσο υπέρογκο το κόστος για την ΕΛ.ΑΣ.

Αντίθετα το κέρδος θα είναι σημαντικό αφού όπως και οι ίδιοι γνωρίζουν μια σοβαρή χώρα θα πρέπει να είναι έτοιμη και θωρακισμένη για το χειρότερο σενάριο και ξέρουν για τι μιλάμε. Στην ευρωπαϊκη γειτονιά μας ήδη συμβαίνει. Ζητάμε λοιπόν τα αυτονόητα προκειμένου να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα μας όταν  κληθούμε με γνώμονα την ασφάλεια του πολίτη.

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες έχουν μότο τους το ‘’ Semper fidelis’’. Πάντα πιστοί λοιπόν, παρά  τις ελλείψεις , στην Ομάδα, στην υπηρεσία, στον πολίτη. Μην εκμεταλλεύεστε το υψηλό φρόνημα των στελεχών αλλά εμπνεύστε τους να συνεχίσουν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα εμπράκτως.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα στελέχη της ΕΚΑΜ που το τελευταίο διάστημα συμβάλλουν σε όλα αυτά εκπαιδεύοντας μας. Ο επαγγελματισμός τους, το υψηλό τους επίπεδο και η ειλικρινή τους διάθεση να μας προσφέρουν απλόχερα τις πολύτιμες γνώσεις τους  αποτελούν για μας παράδειγμα και κίνητρο για να βελτιωθούμε. Ευελπιστούμε να συνεχίσετε να μας εκπαιδεύετε συντηρητικά.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ