2018-11-13 13:49:16
Φωτογραφία για Συνδέεται ο σωματότυπός μας με την προσωπικότητά μας; Απαντήσεις δίνει έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας!
Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι κοιτάνε το σώμα κάποιου και βγάζουν συμπεράσματα για την προσωπικότητά του;

Αυτό αποφάσισε να διερευνήσει πρόσφατα μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Το συμπέρασμα ήταν ότι όντως συμβαίνει αυτό και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα. Πράγματι, οι άνθρωποι κρίνουν τους άλλους από την εμφάνιση και το σωματότυπό τους, και μάλιστα έχουν αρκετά στερεοτυπικές αντιλήψεις.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η οποία σημειωτέον είναι η πρώτη στο είδος της, οι επιστήμονες ζήτησαν από διάφορους φοιτητές να κοιτάξουν φωτογραφίες που απεικόνιζαν 140 ρεαλιστικούς σωματότυπους γυναικών και ανδρών, από διάφορες οπτικές γωνίες και να αντιστοιχίσουν κάθε φωτογραφία με λέξεις όπως: εξωστρέφεια, συνειδητότητα, αξιοπιστία, τεμπελιά, νευρώσεις, εσωστρέφεια κ.ά.

Το συμπέρασμα ήταν ότι οι γυναίκες που έχουν σωματότυπο σε σχήμα αχλαδιού και οι άνδρες που έχουν αρρενωπό σώμα (τετράγωνη, μεγάλη πλάτη και μικρή περιφέρεια) αντιμετωπίζονται πιο θετικά από τους άλλους.

Πηγή: in.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ