2018-11-14 07:29:06
Φωτογραφία για O Τζανέτος Φιλιππάκος σε ημερίδα με θέμα ''Εργαλείο Διαχείρισης οι Εθελούσιες Επιστροφές''
Ο κύριος Φιλιππάκος ήταν από τους κεντρικούς εισηγητές της ημερίδας, σχετικά με τις εθελούσιες επιστροφές αλλοδαπών στις πατρίδες τους

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), διοργάνωσε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στα Ιωάννινα μία ακόμη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα προγράμματα εθελοντικής επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στις πατρίδες τους και τα μέτρα επανένταξης στις χώρες τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος επί θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης, κ. Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ ήταν μεταξύ των κεντρικών ομιλητών της ημερίδας, μαζί με τον κ. Δανιήλ Εσδρά, Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Διευθυντή του Δ.Ο.Μ. στην Ελληνική Κυβέρνηση και Σύμβουλο του Περιφερειακού Διευθυντή για τη Μεσόγειο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, για θέματα παιδείας, κοινωνικής πολιτικής, νεολαίας, αθλητισμού και εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κων/νος Σκούμας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Θεόδωρος Αθανασόπουλος.


Η εκδήλωση ήταν ανοικτή στο κοινό και σκοπό είχε να ενημερώσει τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου και των εμπλεκομένων Αρχών, για τα αποτελέσματα και τα οφέλη της εφαρμογής των προγραμμάτων εθελούσιων επιστροφών.

Στην εισήγησή του, ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε τον Δ.Ο.Μ και τον κύριο Εσδρά, για την πολυετή συνεργασία και αναφέρθηκε στο εξαιρετικής σπουδαιότητας έργο που πραγματοποιεί στη χώρα μας και τόνισε ότι οι εθελούσιες επιστροφές τα τελευταία χρόνια έχουν αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τη διαχείριση των ροών.

 Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δίνουμε τη δυνατότητα για ένα νέο ξεκίνημα σε αυτούς τους ανθρώπους, για να ξεκινήσουν μία βασική δραστηριότητα στις χώρες τους. Εκείνο που οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους, που θέλουν σε μεγάλο ποσοστό να επιστρέψουν στις χώρες τους ασφαλείς και αξιοπρεπείς, είναι να τους βοηθάμε και να τους αγαπάμε. Αυτό είναι το   μεγαλείο του ελληνισμού, αυτό είναι το μεγαλείο της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία».

Στόχος είναι, όπως υπογράμμισε ο κ. Γενικός Γραμματέας, αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στις πατρίδες τους, διασφαλίζοντας την βιωσιμότητα της επιστροφής τους μέσα από τα μέτρα επανένταξης.

Ο κ. Φιλιππάκος εστίασε επίσης στο έργο που έχει επιτευχθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με τις σημαντικές επιτυχίες στην αντιμετώπιση παρανόμων κυκλωμάτων διακίνησης προσφύγων και μεταναστών, καθώς τα τελευταία χρόνια, και ειδικότερα από το 2015 ως σήμερα, έχουν συλληφθεί πάνω από 5.000 διακινητές, από τις Αρχές Ασφαλείας της χώρας μας.

Ο κ. Φιλιππάκος τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αριθμό συλλήψεων διακινητών, που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των ελληνικών Αρχών Ασφαλείας, τα κυκλώματα συνεχίζουν να δρουν και ανανεώνονται, εκμεταλλευόμενα ανθρώπους που βρίσκονται σε απελπισία».
_
bloko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ