2018-11-14 21:20:15
Φωτογραφία για Κατερίνη: Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας επιχειρηματία
Στα ίχνη των δραστών της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, στο κατάστημά του έξω από την Κατερίνη τον περασμένο Ιανουάριο, έφθασε η

αστυνομία.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, μετά από πολύμηνη έρευνα, κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να συλλάβουν έναν 26χρονο αλλοδαπό και να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία 39χρονου Έλληνα, ήδη έγκλειστου σε φυλακή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου 2018, οι δύο άντρες, επιβαίνοντας στο όχημα του 26χρονου, προσέγγισαν το πρατήριο υγρών καυσίμων του 47χρονου στην Καλλιθέα Κατερίνης. Εκεί ο 26χρονος παρέμεινε στο όχημα, ενώ ο 39χρονος πλησίασε πεζός και με υποπολυβόλο τύπου Scorpion πυροβόλησε δύο φορές προς το μέρος του επιχειρηματία, που βρισκόταν μέσα στο κατάστημά του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες και θραύσματα βολίδας.


Όπως προέκυψε από την ανάλυση που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, το ίδιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί:

Σε πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από ληστεία σε κατάστημα στην Πεύκη Αττικής, το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2016, με λεία 5.000 ευρώ. Κατά τους πυροβολισμούς, βολίδα σφηνώθηκε σε κράνος μηχανής του αστυνομικού, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει.

Σε ληστεία σε βάρος 56χρονης, στις 30 Μαΐου 2016, έξω από τράπεζα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό κι αφαίρεσαν από την κατοχή της 50.000 ευρώ.

Ο 26χρονος εντοπίστηκε χθες το πρωί στην Κατερίνη και συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή Κατερίνης. Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το όχημά του, που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σε έρευνα σε σπίτι που χρησιμοποιούσε ο 39χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε ένα ασφαλισμένο χρηματοκιβώτιο εντός του οποίου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα και 14 φυσίγγια, 17 φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών (διαμέτρημα φυσιγγίων που βάλλονται από υποπολυβόλα τύπου Scorpion) και διάφορα κοσμήματα.

Mε τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

naftemporiki.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ