2018-11-16 15:20:24
Φωτογραφία για Τι συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που τρώμε fast food
Όπως ήδη γνωρίζετε το fast food είναι εξαιρετικά επεξεργασμένο και περιέχει μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, ζάχαρη, ανθυγιεινά λιπαρά και πολύ αλάτι. Αυτά τα τρόφιμα είναι σχεδόν πάντα υψηλά σε θερμίδες ενώ προσφέρουν λίγα θρεπτικά συστατικά. Το να παχύνεις είναι μια συνέπεια της κατανάλωσης fast food.

Υπάρχουν όμως και άλλες συνέπειες από την κατανάλωση fast food.

Ποιες είναι αυτές:

Νιώθεις φουσκωμένος

Ορισμένα τρόφιμα περιέχουν φυσικά αρκετή ποσότητα νατρίου, αλλά το νάτριο προστίθεται επίσης σε πολλά τρόφιμα. Μερικά από αυτά τα πρόσθετα είναι το γλουταμινικό νάτριο (MSG), το νιτρώδες νάτριο (Ε250), η κυκλαμικό νάτριο (Ε952), είναι τεχνητή γλυκαντική ουσία, η μαγειρική σόδα (διττανθρακικό νάτριο) και το βενζοϊκό νάτριο (Ε211), τα οποία χρησιμοποιούνται ως αρωματικές, γλυκαντικές ή συντηρητικές ουσίες. Όσον αφορά τα όρια διατροφικού νατρίου, προτείνεται ότι οι ενήλικες να παραμείνουν κάτω από 1.500 mg την ημέρα και δεν θα πρέπει ποτέ να καταναλώνουν περισσότερο από 2.300 mg την ημέρα (1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι).


Ένα μόνο γεύμα fast food μπορεί να υπερβαίνει τα 2.300 mg. Το υπερβολικό νάτριο αναγκάζει τον οργανισμό να κάνει κατακράτηση, κάνοντάς σε να νιώθεις πρησμένος και φουσκωμένος.

Πεινάς

Το υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο που περιέχεται στο fast food συνοδεύονται από χαμηλό θρεπτικό περιεχόμενο. Το σώμα σου γεμίζει με κενές θερμίδες, που δεν παρέχουν θρεπτικά συστατικά, επομένως δεν σε χορταίνουν.

Έχεις δυσκοιλιότητα

Οι φυτικές ίνες (που συνήθως βρίσκονται σε λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και σπόρους) παίζουν σημαντικό ρόλο στο πεπτικό σύστημα. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος καθώς απομακρύνουν τα απόβλητα από το σώμα.

Βγάζεις σπυράκια

Τρώγοντας fast food συχνά μπορεί το δέρμα σου να εμφανίσει κάποια προβλήματα, όπως ακμή. Δεν φταίει η σοκολάτα ή τα τηγανητά. Είναι τα απλά σάκχαρα, το άσπρο αλεύρι και οι απλοί υδατάνθρακες που ευθύνονται γι’ αυτό.

Σε πιάνει λήθαργος

Το fast food αποδίδει πολλές θερμίδες αφού οι μερίδες είναι μεγάλες γεμάτες κακά λιπαρά. Αυτό σε κάνει να νιώθεις λήθαργο μετά το γεύμα και ρίχνουν την ενέργειά σου κατακόρυφα.

stogiatro.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Aνατίναξαν ΑΤΜ στα Βριλήσσια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Aνατίναξαν ΑΤΜ στα Βριλήσσια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ