2012-06-08 16:11:56
Φωτογραφία για ΣΤΗ ΣΚΙΑ ''ΕΥΡΩΝΟΥΘΕΣΙΩΝ'' ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Με τη διακύβευση των εκλογών να τοποθετείται πλέον ευθαρσώς στο ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μας και τους εταίρους μας να κινούνται μεταξύ νουθεσίας και ευθείας παρέμβασης συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας των κομμάτων λίγες ημέρες πριν τις κάλπες της 17ης Ιουνίου.

Δεν τίθεται θέμα πλέον αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, αλλά βούλησης των Ελλήνων, σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ δηλώνει πως οι ελληνικές εκλογές δεν καθορίζουν το μέλλον της Ευρώπης, αλλά της Ελλάδας. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι συνδέει ευθέως την εκταμίευση της επόμενης δόσης με τα αποτελέσματα των εκλογών και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «ελπίζει οι Έλληνες να επιλέξουν στη κάλπη το δρόμο της παραμονής στη ζώνη του ευρώ».

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ εδράζει τον προεκλογικό του λόγο σε δύο μέτωπα. Αφ’ ενός την απρόσκοπτη πορεία της Ελλάδας στη νομισματική ένωση και αφ’ ετέρου το φλέγον θέμα της ασφάλειας των πολιτών μετά και την έξαρση της εγκληματικότητας
. Από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο επισκέφθηκε την Παρασκευή, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ιερό δικαίωμα την ασφάλεια και δεσμεύθηκε να πατάξει τη λαθρομετανάστευση, ενώ την Πέμπτη από την Κατερίνη τόνισε ότι στις εκλογές δεν διακυβεύεται μόνο η παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, αλλά και η ευρύτερη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από πλευράς του, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στο Πέραμα, εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του κ. Σαμαρά. Επισκεπτόμενος το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στον Ταύρο, τόνισε ότι «η ΝΔ, με λυσάρι το μνημόνιο, προβλέπει 150.000 απολύσεις έως το 2015 για να συνεχίσει το Δημοσιο να ειναι δυσλειτουργικό». Από το βήμα ομιλίας του στη Σπάρτη το βράδυ της Πέμπτης εκτόξευσε νέα βέλη κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για προεκλογικά τεχνάσματα παραπλάνησης του λαού, ενώ δεν παρέλειψε να καταδικάσει τη συμπεριφορά του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο φασισμός έδειξε το πραγματικό και αποτρόπαιο πρόσωπό του».

Παράλληλα, πυρά εναντίον ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σήμερα παρουσιάζει στη Βέροια τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική. Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος με εκπροσώπους του αθλητισμού, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι πίεσε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές πριν τελειώσει η συμφωνία και μειωθεί το χρέος, ενώ επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ασκεί τυφλή πίεση, χωρίς να αναλογίζεται τι ζημιά κάνει στη χώρα. «Θα έρθει η ώρα, είπε, που αυτό που δεν μπορούμε να πετύχουμε συνεννοούμενοι μεταξύ μας, θα μας το επιβάλουν κάποιοι άλλοι», ενώ προέβλεψε νέο αδιέξοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επιτέθηκε με τη σειρά του κατά των Σαμαρά και Βενιζέλου για την υπογραφή τους στο μνημόνιο, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα έστρεψε τα πυρά της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για οπορτουνισμό.

Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη να υπάρξει μετά τις εκλογές κυβέρνηση στη χώρα, ενώ την Παρασκευή παρουσίασε από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την ανεργία.

Έωλη και μετέωρη η πρόταση Τσίπρα, δήλωσε μέσω του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Καρατζαφέρης που εκτίμησε ότι το κόμμα του έπεσε «θύμα της οργής και του θυμού που διακατέχει τον Έλληνα ψηφοφόρο» και ότι τώρα θα καταφέρει να πιάσει το 3% και να μπει στη Βουλή.

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε «ολέθριες συνέπειες» για την ήδη σκληρά δοκιμαζόμενη οικονομία της, σύμφωνα με τα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης από το βήμα του συνεδρίου του IIF στην Κοπεγχάγη ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενώ κάλεσε τους Έλληνες ψηφοφόρους να «παραμείνουν στο δρόμο» των μεταρρυθμίσεων στο «κρίσιμο σταυροδρόμι» των επερχόμενων εκλογών.

Αναφερόμενος στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, ο κ. Παπαδήμος τάχθηκε υπέρ της σύστασης ανεξάρτητης φορολογικής αρχής.

Κοινή παραδοχή μεταξύ των απόψεων που ακούστηκαν στο συνέδριο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου αποτέλεσε, πάντως, η ανάγκη για ανάληψη δράσης μέσω μιας αποφασιστικής στρατηγικής, η οποία θα δράσει στην κατεύθυνση αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των αγορών που έχει κλονιστεί και λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, αλλά και λόγω των τραπεζικών προβλημάτων στην Ισπανία.

ΑΝΤ1
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ