2018-11-19 13:11:16
Φωτογραφία για Αναρχική Ομοσπονδία: Για τις κινητοποιήσεις και την καταστολή στις 17 Νοέμβρη
Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Η Αναρχική Ομοσπονδία και φέτος τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου του 1973 και όλων των άλλων Πολυτεχείων που μετά την πτώση της χούντας έγιναν

ορόσημα εξέγερσης και γράφτηκαν ανεξίτηλα στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων στην Ελλάδα.

Σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, Ηράκλειο και Λαμία, είτε μέσα απο την συγκρότηση δικού μας μπλοκ είτε σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις του αναρχικού/ελευθεριακού κινήματος, βγήκαμε στον δρόμο για να δηλώσουμε τον σεβασμό μας στους αγώνες του παρελθόντος αλλά και την παρουσία μας στους αγώνες που πρέπει να έρθουν και να σπάσουν το καλούπι της κοινωνικής ειρήνης των ημερών μας.

Στην Αθήνα σχηματίσαμε δικό μας μπλοκ και βρεθήκαμε αντιμέτωποι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την αναίτια κατασταλτική επίθεση της αστυνομίας. Το μπλοκ μας, που συμμετείχε στην πορεία πλάι στα άλλα αναρχικά μπλοκ, είχε κατόπιν συλλογικής απόφασης καθαρά προπαγανδιστικά χαρακτηριστικά
. Επιλέξαμε να κατεβούμε με αυτούς τους όρους συγκροτημένα και με ισχυρή περιφρούρηση που ανέλαβαν και οργάνωσαν οι ομάδες και τα άτομα της περιφέρειας Αθήνας. Για αυτόν τον λόγο παρά τις αδιάκοπες προκλήσεις των διμοιριών ΜΑΤ που επόπτευαν την αναρχική παρουσία στην πορεία, δεν απαντήσαμε σε καμία απο τις συνεχείς και χυδαίες προκλήσεις τους.

Ξέραμε όμως ότι οι προκλήσεις αυτές δεν ήταν η συνηθισμένη αστυνομική αλητεία αλλά πιθανό πρελούδιο για να χτυπηθούν τα αναρχικά μπλοκ κατα την διάρκεια της αποχώρησης. Αυτό είχε γίνει και πέρυσι που είχαμε αντιμετωπίσει μια βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση.

Αυτή την χρονιά η Περιφέρεια Αθήνας είχε τροποποιήσει το σχέδιο αποχώρησης. Μετά το πέρας της πορείας και μετά την ανακοίνωση μας προς τον κόσμο που συμμετείχε ότι σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε απο το Μετρό, οι διμοιρίες άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα και να χτυπούν με ιδιαίτερη σφοδρότητα πρώτα τους συντρόφους/ισσες της περιφρούρησης (τη στιγμή που αυτοί/ες έσπασαν τις γραμμές τους για να κινηθούν προς το μετρό) και στην συνέχεια όποιον/α έβρισκαν πρόχειρο/η.

Η αποχώρηση έγινε με επιτυχία, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και των περιφρουρήσεων διασώθηκε στο μετρό αν και με απώλειες. Ενα μέλος του Ρουβίκωνα ξυλοκοπήθηκε αγρια και συνελήφθη και ένα άλλο βρέθηκε στον νοσοκομείο άσχημα χτυπημένο.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ένας κόμβος αγώνα και αποκαλύπτει τις προθέσεις τόσο αυτών που αγωνίζονται όσο και του κράτους. Βλέπουμε την νέα σοσιαλδημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει την προδιαγεγραμένη καθεστωτική του πορεία. Αφού οι μάσκες έπεσαν και μαζί τους οι ελπίδες ενός κομματιού της κοινωνικής βάσης για μια σειρά από θέματα που αφορούν την οικονομία και την πολιτική, ήρθε η ώρα να πέσουν και οι μάσκες για την κρατική καταστολή επί ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόγεια σιωπηλή και «στοχευμένη» κατασταλτική τακτική που προσπαθούσε να διατηρήσει επικοινωνιακές αιχμές «αριστεροσύνης» και «δικαιωμάτων», τακτική που εφάρμοζε ο Σύριζα ως τώρα, δίνει την θέση της στην ακομπλεξάριστη βαρβαρότητα. Το είδαμε στην επίθεσή στα Α/Α μπλοκ στην Λ. Αλεξάνδρας, το είδαμε στις αύρες, το είδαμε στο όργιο χημικών, ξυλοδαρμών και συλλήψεων το βράδυ της 17ης Νοέμβρη.

Απο την μεριά μας θα συνεχίσουμε την μακρά πορεία που έχουμε χαράξει. Μια πορεία συμμετοχής, οργάνωσης και αντίστασης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που πλαισίωσε το μπλοκ μας στην Αθήνα και την παρουσία μας στον δρόμο στις άλλες πόλεις. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια όσων εμπιστεύονται τα καλέσματά μας. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι περιφρουρήσεις μας έκαναν την δουλειά τους. Ακόμα και αν δεν μπορεσαν να αντισταθούν στην αναίτια επίθεση των ΜΑΤ, τράβηξαν πάνω τους το «ενδιαφέρον» της κρατικής βίας δίνοντας χρόνο στον κόσμο που συμμετείχε να διασωθεί.

Αλληλεγγύη στα μέλη του Ρουβίκωνα που χτυπήθηκαν και συνελλήφθησαν.

Αλληλεγγύη σε όλους τους συλληφθέντες, σε όλους όσους βίωσαν την βία της εξουσίας το βράδυ της 17 Νοεμβρη 2018.

Θα είμαστε εδώ, στην πρώτη γραμμή, ώσπου τα «Πολυτεχνεία» του μέλλοντος να ολοκληρώσουν το έργο που ξεκίνησαν τα Πολυτεχνεία του παρελθόντος: τη μεγάλη κοινωνική, πολιτική, οικονομική, και πολιτισμική αλλαγή που τόσο χρειαζόμαστε.

Αναρχική Ομοσπονδία
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ