2018-11-21 16:05:27
Φωτογραφία για Αίτηση για τα αναδρομικά της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων-Αποστράτων (ΕΝΤΥΠΟ-ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ)
Σε συνέχεια της ανάρτησής μας ΕΔΩ.

1. Με ηλεκτρονική αίτηση προς τον ΕΦΚΑ:

Τα ποσά των επιστροφών από την Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) μπορούν να τα ζητήσουν πίσω οι συνταξιούχοι με νέα ηλεκτρονική αίτηση ή με διόρθωση αυτής που έχουν κάνει στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΔΩ). Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής αίτησης επιτρέπει πλέον, μετά την υποβολή της, να γίνουν διορθώσεις-προσθήκες και αλλαγές από τους συνταξιούχους.

Η μείωση αυτή έπρεπε να διακοπεί από 9/2/2017 που κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο με την απόφαση 244/2017.

Όσοι δεν προσέφυγαν έχουν αναδρομικά από 9/2/2017 και μετά. Το πρώτο βήμα είναι να κάνουν αίτηση εντάσσοντας και τις αξιώσεις τους για επιστροφή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), ώστε να ανακόψουν την παραγραφή. Όσοι έχουν κάνει αίτηση διακοπής της ΕΑΣ τους προηγούμενους μήνες, σε έντυπη μορφή, μπορούν να την υποβάλουν εκ νέου ηλεκτρονικά στον ΕΦΚΑ.


Όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση αναδρομικών στον ΕΦΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να ξαναμπούν στο κείμενο της αίτησής τους και να το διορθώσουν συμπληρώνοντας ότι ζητούν άμεσα τη διακοπή της ΕΑΣ και την επιστροφή των αναδρομικών τους από 9/2/2017.

Όσοι από το Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΝΑΤ και άλλων φορέων έχουν 1.400 ευρώ μικτά από μία κύρια σύνταξη ή από περισσότερες κύριες συντάξεις πρέπει να κάνουν αίτηση στον ΕΦΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Ταμείου (ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΔΩ).

Στην αίτηση να γράψουν ότι «ζητώ να διακοπεί άμεσα η κράτηση ΕΑΣ που επιβάλλεται στο μικτό ποσό κύριας ή κυρίων συντάξεων που λαμβάνω, γιατί είναι αντισυνταγματική με την απόφαση 244/2017 του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η υπηρεσία σας υποχρεώνεται να εφαρμόσει την ως άνω απόφαση αυτεπάγγελτα και βάσει των κανόνων χρηστής διοίκησης να μου επιστραφούν οι παράνομες κρατήσεις ΕΑΣ που χρεώθηκαν στη σύνταξή μου από τον Φεβρουάριο του 2017 μέχρι την ημερομηνία αιτήσεώς μου».

Περισσότερα ΕΔΩ.

2. Εγγράφως:

Πρέπει να συμπληρώσουν το παρακάτω υπόδειγμα αίτησης της ΕΝΥΠΕΚΚ (Αλέξης Μητρόπουλος, εργατολόγος) για τα αναδρομικά της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) που αφορά 600.000 περίπου συνταξιούχους του Δημοσίου. Δικαίωμα για τη διεκδίκηση των αναδρομικών από την παράνομη παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) έχουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, στρατιωτικοί - ένστολοι και οι υπαγόμενοι σε ειδικά μισθολόγια.

Μπορείτε να την κατεβάσετε σε μορφή αρχείου κειμένου (.DOC) ΕΔΩ.

Δείτε την σχετική αίτηση σε αρχείο .PDF:
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ