2018-11-21 17:24:24
Φωτογραφία για Κρήτη: Βρήκαν την ''ορφανή'' κοκαΐνη μέσα στα δικαστήρια
Έντονο προβληματισμό προκαλούν στις διωκτικές Αρχές οι συνεχείς προσπάθειες  που γίνονται για τον εφοδιασμό με ναρκωτικά κρατουμένων, οι οποίοι είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός φυλακής. Σε μία τέτοια προσπάθεια εξασφάλισης  ναρκωτικών ουσιών σε εγκλείστους  εκτιμούν- χωρίς όμως να έχουν αποδείξεις-  οι αστυνομικοί ότι οφείλεται ο εντοπισμός ποσότητας κοκαΐνης μέσα στα Δικαστήρια Ηρακλείου!

 

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που οι μεταγωγές κρατουμένων από το σωφρονιστικό κατάστημα προς το Δικαστικό Μέγαρο κρύβουν εκπλήξεις αυτού του είδους, γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς συνοδούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να ελέγχουν οτιδήποτε αξιοπερίεργο παρατηρήσουν.

 

Έτσι λοιπόν, υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς του σωφρονιστικού καταστήματος της Νέας Αλικαρνασσού κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο χώρο όπου επρόκειτο να γίνει η μεταγωγή κρατουμένων για να δικαστούν, προχθές Δευτέρα.


 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», τα ναρκωτικά βρέθηκαν προχθές το μεσημέρι λίγα λεπτά μετά τη μεταγωγή έξι κρατουμένων, τριών Ελλήνων και τριών αλλοδαπών, προκειμένου να δικαστούν στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ανατολικής Κρήτης. Ορισμένοι από τους κρατούμενους εκτίουν ποινές φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές, έκδοση εικονικών στοιχείων ενώ άλλοι για διαφορετικά αδικήματα.

 

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ναρκωτικά, δύο χαρτοπετσέτες που περιείχαν περίπου δύο γραμμάρια κοκαΐνης, βρέθηκαν κάτω από ένα παγκάκι σε χώρο όπου στεγαζόταν παλαιότερα η Δημοτική Αστυνομία, στη λεωφόρο Δικαιοσύνης.

 

Αστυνομικός είδε κάποιες περίεργες κινήσεις, όπως σημειώνουν οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, και παρατήρησε τις χαρτοπετσέτες διπλωμένες με χαρακτηριστικό τρόπο στον χώρο. Όταν πλησίασε και τις άνοιξε διαπίστωσε ότι στο εσωτερικό τους υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες.

 

Βέβαια, από την Αστυνομία, η οποία  διενεργεί και τη σχετική έρευνα, αναφέρεται ότι «δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι η κοκαΐνη προοριζόταν για κάποιον από τους κρατούμενους που μεταφέρθηκαν στον χώρο των Δικαστηρίων».

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, στον χώρο δεν υπάρχουν κάμερες ώστε να φανεί ποιος και πότε άφησε τις δύο χαρτοπετσέτες στο σημείο, αλλά και το πότε ακριβώς. «Ίσως να τις είχαν αφήσει μία ημέρα πριν ή μπορεί τα ναρκωτικά  να ανήκαν σε άτομο που  τα είχε για προσωπική του χρήση και όταν είδε την παρουσία αστυνομικών να φοβήθηκε και να τις πέταξε για να μην συλληφθεί.

 

«Δεν θα πρέπει να ειπωθεί με ακρίβεια ότι η κοκαΐνη προοριζόταν για κάποιον ή κάποιους από τους κρατούμενους. Είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάσαμε, αλλά λόγω έλλειψης στοιχείων δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κάποια κατηγορία» σχολίασε αστυνομική πηγή.

 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι κατά το παρελθόν και στην Κρήτη, αλλά και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, έχουν γίνει προσπάθειες για να περάσουν ναρκωτικά κατά τη διάρκεια μεταγωγών των κρατουμένων.

 

Θάνος Περβολαράκης

 

Πηγή:  patris.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ