2018-11-23 08:33:50
Φωτογραφία για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, πΓΔΜ
Η διασυνοριακή συνεργασία και η συνανάπτυξη στην περιοχή των Βαλκανίων θα βρεθεί στο επίκεντρο της τέταρτης τετραμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και πΓΔΜ, που ολοκληρώνεται το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης των τεσσάρων χωρών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναμένεται να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ «θα δοθεί έμφαση στον περιφερειακό συντονισμό έναντι των προκλήσεων που υπερβαίνουν τα σύνορα έκαστης χώρας, όπως αυτά που έχουν προκύψει από τη συνεχιζόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή». 

Θα συζητηθεί, επίσης το ζήτημα της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ οι Υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης θα διερευνήσουν τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας, της ενεργειακής συνεργασίας και της συνδεσιμότητας των τεσσάρων οικονομιών, μέσω της βελτίωσης των υποδομών και της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας.


Από την ελληνική πλευρά στη συνάντηση συμμετέχουν οι αναπληρωτές Υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. Από τις τρεις γειτονικές χώρες οι Υπουργοί Εξωτερικών της Βουλγαρίας και της πΓΔΜ, E. Ζαχάριεβα και N. Ντιμιτρόφ, η Υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, A. Ντράλο και οι Υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Κατρούγκαλος παρέθεσε την Πέμπτη δείπνο στις αντιπροσωπείες των τριών γειτονικών χωρών.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ