2018-11-25 21:23:49
Φωτογραφία για Οι Αμερικανοί ιεραπόστολοι στην Ελλάδα μετά την επανάσταση του 1821
Η αφιξή τους στην Ελλάδα και η ίδρυση των σχολείων τους- Η συμβολή τους στην ελληνική εκπαίδευση - Το ζεύγος Χιλλ και τα σχολεία τους

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις διανύουν μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας τους. Σήμερα βέβαια πρόκειται για σχέσεις πολιτικοστρατιωτικές. Ελάχιστοι γνωρίζουν, ότι οι «παρεμβάσεις» των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, ξεκίνησαν αμέσως μετά την Επανάσταση του 1821 και ήταν εκπαιδευτικές-θρησκευτικές. Αμερικανοί ιεραπόστολοι, δρούσαν στη χώρα μας με σκοπό την εκπαίδευση των Ελληνόπουλων αλλά και τον προσηλυτισμό τους στο προτεσταντικό δόγμα. Ανάμεσά τους ήταν και το ζεύγος Χιλλ.

 Η Σχολή Χιλλ το παλαιότερο σχολείο στη χώρα μας που λειτουργεί χωρίς διακοπή από το 1831 ήρθε τα τελευταία χρόνια στην επικαιρότητα, καθώς ανάμεσα στους μαθητές της είναι και τα παιδιά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της συντρόφου του Περιστέρας Μπαζιάνα.

 Το γεγονός αυτό πυροδότησε ατέρμονες συζητήσεις και έδωσε αφορμή για αμέτρητα σχόλια. Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε και με την παρουσία στη χώρα μας του ζεύγους Χιλλ και τη συνεισφορά τους στην ελληνική εκπαίδευση.

Τα πρώτα σχολεία των μισιονάριων στην Ελλάδα

Οι μισιονάριοι (ιταλ. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ