2018-11-26 09:10:37
Φωτογραφία για Ποιοτική αναβάθμιση της Αεροπορίας Στρατού με τα 70 Kiowa
Τον προσεχή Μάρτιο, δηλαδή εντός τεσσάρων μηνών, θα παραληφθεί το σύ­νολο των 70 ελικοπτέρων μάχης-αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior, τα οποία παραχωρούνται στην Ελλάδα, από τις ΗΠΑ, έναντι χαμηλού τιμήματος και τεράστιου αποθέματος ανταλλακτικών.

Από τα 70 ελικόπτερα, τα 36 θα είναι πλήρως εξοπλισμένα, τα υπόλοιπα 24 μερικώς, ενώ τα τελευταία 10 θα χρησι­μοποιηθούν για εκπαίδευση. Ήδη το πρώτο ελικόπτερο έχει βαφτεί στα ελλη­νικά χρώματα, ενώ στην 651 Αποθήκη Βάσεως Υλικού Πολέμου φτάνει συνε­χώς υλικό που αφορά ένα πραγματικά τε­ράστιο απόθεμα ανταλλακτικών που θα επιτρέψει στα ελικόπτερα να έχουν εξαι­ρετικές διαθεσιμότητες δεδομένου πως ήδη έχει βρεθεί ένας ικανός αριθμός πληρωμάτων πάντα σε συνδυασμό με τε­χνική υποστήριξη.

Τα ελικόπτερα OH-58D θα αναβαθ­μίσουν κατακόρυφα τις δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα:

• Στον αντιαρματικό και αντιαποβατικό αγώνα, καθώς δύναται να φέρουν από 4 πυραύλους AGM-116Κ.


• Στη ελάφρυνση έργου από τα βαριά επιθετικά ελικόπτερα Apache.

• Στη μεγιστοποίηση των επιχειρη­σιακών πλεονεκτημάτων από τα Apache, αφού δύναται να επιχειρούν από κοινού.

• Στη τακτική αναγνώριση.

• Στη συλλογή πληροφοριών.

• Στις ειδικές επιχειρήσεις.

Έτσι, με κόστος μόλις 49 εκατομμύ­ρια δολάρια, η Αεροπορία Στρατού αναβαθμίζει τις ικανότητες της σε πολλαπλά επίπεδα.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ελικόπτερα που κατασκευάστηκαν από το 1991 έως το 2011 και ο μέσος όρος των ωρών πτήσης είναι 5.800.

Σε οργανωτικό επίπεδο, σε πρώτη φάση, τα ελικόπτερα θα υπαχθούν στα Τάγματα Επιθετικών Ελικοπτέρων (ΤΕ-ΕΠ) ώστε να πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητες των AH-64D και ΑΗ-64Α.

Άλλωστε, ένα από τα μεγαλύτερα πλε­ονεκτήματα των OH-58D Kiowa Warrior είναι οι δυνατότητές τους να δρουν αρμο­νικά με τα ΑΗ-64 Apache.

Σε δεύτερο χρόνο, αναμένεται ότι κά­θε μείζον σχηματισμός της ΑΣΔΕΝ θα αποκτήσει, οργανικά, ικανό αριθμό ελι­κοπτέρων, στη βάση των επιχειρησια­κών αναγκών.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-24/11/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Γιατί έρχονται στο Αιγαίο 70 αμερικανικά ελικόπτερα; Οι «ινδιάνοι» στην υπηρεσία της Ελλάδας
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ