2018-11-26 14:31:59
Φωτογραφία για Ο Καμμένος ανακοίνωσε συνεργασία με Βελόπουλο, Καρατζαφέρη και Κρανιδιώτη για τις εκλογές
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Καμμένος ανακοίνωσε ότι θα σχηματιστεί μία νέα πολιτική δύναμη. Σε αυτήν θα συμμετέχουν ο ίδιος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Στόχος είναι η κάθοδος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές γιατί, σύμφωνα με τον Δημήτρη Καμμένο, υπάρχει κενό στον χώρο της Δεξιάς ενώ συνασπίζονται όλοι στο πολιτικό Κέντρο.

Φυσικά δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι «φασίστες και πατριδοκάπηλοι» και πως πρέπει να απενοχοποιηθεί η Δεξιά. Ερωτώμενος για το ποσοστό που πιστεύει ότι θα πάρει ο συγκεκριμένος σχηματισμός απάντησε ότι θα είναι περίπου 12% χωρίς να υπολογίζεται το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.

Δεδομένου ότι η Χρυσή Αυγή έχει ένα ποσοστό 7% και η «Ελληνική Λύση» στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει 1,5%, στοχεύουν σε ένα περίπου 10% των πολιτών που σκέπτονται εθνικιστικά-πατριωτικά αλλά δεν εκφράζονται πολιτικά από κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα. Προφανώς βλέπουν να υπάρχει, συνολικά, ένας πολιτικός χώρος της τάξεως του 20% που εκφράζεται πατριωτικά κάτι που δεν είναι πολύ μακρυά από την πραγματικότητα αν δούμε τι συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Λογικό είναι στην χώρα μας που βιώνει μία πολυεπίπεδη κρίση και αντιμετωπίζει προκλήσεις στα Εθνικά της Θέματα να υπάρχει αυτό το ποσοστό που στρέφεται στον πατριωτισμό. Από πού όμως προέρχεται αυτό το ποσοστό, που αν δεν επικρατούσε η πόλωση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μεγαλύτερο;

Φυσικά από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του Πάνου Καμμένου και των ΑΝ.ΕΛ. που ψήφισαν για να υπάρχει μία τροχοπέδη στην αριστερή επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βλέπουν τον Πάνο Καμμένο να συμφωνεί σε όλα, επί της ουσίας. Ακόμα προέρχεται, το μεγαλύτερο μέρος του, από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Από απογοητευμένους που έχουν βαρεθεί όχι μόνον τις Κεντρώες αλλά, κυρίως, τις Αριστερές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη τύπου Τατσόπουλου. Από αυτούς που έχουν βαρεθεί να βλέπουν το κόμμα τους να αποχρωματίζεται πολιτικά και απαρνείται τον όρο «Δεξιά» με κάθε τρόπο. Το θέμα είναι ποιος ή ποιοι από όλους αυτούς τους επίδοξους «μνηστήρες» του Πατριωτικού Χώρου, μόνοι τους ή σε ευρύτερες συνεργασίες θα καρπωθούν αυτό το ποσοστό; Και το βασικότερο σε ποιους από όλους αυτούς έχουν εμπιστοσύνη οι Έλληνες για να δώσουν την ψήφο τους; πηγή: www.elkosmos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ