2018-11-27 22:15:16
Φωτογραφία για Ο Donald Trump εισάγει φόρο 10% στις εισαγωγές iPhone και MacBook στις ΗΠΑ
Ενώ η Apple αποφεύγει με οποιονδήποτε τρόπο τις εμπορικές διαφορές μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Πρόεδρος Donald Trump δεσμεύεται να εισαγάγει τιμολόγια εισαγωγής για τα iPhone και τα MacBook.  

Έτσι, θέλει να ενθαρρύνει τις μεγάλες εταιρείες να χτίσουν εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι αναμένει αύξηση των δασμών στις εισαγωγές αγαθών από την Κίνα από 10% σε 25%, ποσό που μπορεί να φέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε να εφαρμόσουν τιμολόγια εισαγωγής σε προϊόντα που επί του παρόντος δεν υπόκεινται στην καταβολή δασμών, συμπεριλαμβανομένων των iPhone και των διαφόρων φορητών υπολογιστών.

Μέχρι τώρα, η διοίκηση του Trump ανησυχούσε για το πώς οι καταναλωτές θα ανταποκρίνονται στα τιμολόγια για iPhones και τους φορητούς υπολογιστές που εισάγονται από την Κίνα. Σήμερα, 27 Νοεμβρίου, ο Trump πρότεινε ότι αν επιβάλει τέλος 10% σε αυτά τα προϊόντα, "οι άνθρωποι θα επιβιώσουν εύκολα αυτό" αφού αγοράζουν κάτι που επιθυμούν αδιαφορώντας για την τιμή του όπως μας έχει δείξει με τα iphone.


Και τελικά, ο Trump συνιστά στις εταιρείες που επιθυμούν να αποφύγουν τα τιμολόγια να κατασκευάζουν εργοστάσια και να παράγουν προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αυτή την εβδομάδα, η Trump σχεδιάζει να συναντηθεί με τον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping και το κύριο θέμα της συνάντησης θα είναι τα τιμολόγια εισαγωγής και εξαγωγής.

Νωρίτερα, ο Donald Trump στην Apple ότι όλες οι συσκευές της εταιρείας θα απαλλάσσονται από οποιαδήποτε φορολογία. Αλλά φαίνεται ότι αυτός ο κανόνας ισχύει μόνο για το Apple Watch και τα AirPods και τα προϊόντα όπως το iPhone και το MacBook περιμένουν νέα αύξηση των τιμών.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ