2018-11-29 07:48:15
Φωτογραφία για Στον εορτασμό για τη μνήμη του πολιούχου της Σπάρτης Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε», παρέστη ο Τζανέτος Φιλιππάκος
Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος στις 26 Νοεμβρίου 2018, η μνήμη του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» στη Σπάρτη, με την παρουσία του

Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτου Φιλιππάκου.

Στην ιερά Ακολουθία συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου,  οι Σεβασμιώτατοι Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ενώ στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.

Στην θεία λειτουργία παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης και κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα,  οι Δήμαρχοι των Δήμων Σπάρτης, Τρίπολης και Καλαμάτας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.


Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν δυστυχώς την καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος στις κεντρικές οδούς της λακωνικής πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, ο Γενικός Γραμματέας κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για τη Σπάρτη: εορτάζει η Σπάρτη μας, εορτάζει η Λακωνία! Ο Άγιος Νίκωνας, ο Προστάτης μας, έρχεται σήμερα να μας δείξει το δρόμο της αγάπης, το δρόμο της ενότητας και το δρόμο της προσφοράς.

Πραγματικά, όλα έγιναν με τον καλύτερο τρόπο. Με την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Ευσταθίου, ο οποίος ενώνει τον λαό της Λακωνίας  και εκδηλώνει την αγάπη του με κάθε τρόπο. Η ανοικτή Του καρδιά, τα λεπτά Του αισθήματα, η ευγένεια και η ευαισθησία της ψυχής Του και η μεγάλη και θερμή αγάπη Του για τον Χριστό και τους ανθρώπους, δίκαια του αποδίδουν τον τίτλο του  πνευματικού πατέρα και οδηγού, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διάγουμε. Με αρωγό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ’, ο οποίος χοροστάτησε στον Εσπερινό χθες, έναν Ποιμενάρχη που υπηρετεί την Μάνη μας με  ταπεινοφροσύνη, ενωτική διάθεση, σύνεση και όραμα,  αλλά και όλους τους Μητροπολίτες, που βρέθηκαν σήμερα στη Σπάρτη, έδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα της Ορθοδοξίας, το μήνυμα που πρέπει να έχει μέσα στην καρδιά του κάθε Έλληνας, για να προχωρήσουμε ενωμένοι και να προσπαθήσουμε για καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας.

Σε ό,τι με αφορά, όπως ξέρετε, προσπαθώ να είμαι πάντα κοντά στη Λακωνία, προσπαθώ να είμαι πάντα κοντά στην Σπάρτη και στη Μάνη και αυτό έκανα και σήμερα.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι Σπαρτιάτες και όχι μόνο, προσήλθαν στον Άγιο Νίκωνα και τίμησαν τον προστάτη τους. Πρέπει, λοιπόν, όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, χρόνια πολλά ξεχωριστά στους Σπαρτιάτες και τους Λάκωνες, χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και πιστεύω ότι η Λακωνία μας μπορεί να προχωρήσει, μπορεί να γνωρίσει καλύτερα πράγματα. Το αξίζει και εμείς όλοι μαζί πρέπει να εργαστούμε γι’ αυτό! Εύχομαι και του χρόνου!»
_
bloko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η θεωρία της Σχετικότητας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η θεωρία της Σχετικότητας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ