2018-11-29 13:21:42
Φωτογραφία για Γ. Μπουτάρης: Κοινός υποψήφιος με κεντροδεξιοαριστερό προφίλ για τον δήμο Θεσσαλονίκης
«Μπήκαμε τώρα στη διαδικασία, καλέσαμε όλες τις κομματικές παρατάξεις να έρθουν να κουβεντιάσουμε, να δούμε πώς μπορεί να βγει ένας κοινός υποψήφιος, που θα είναι το κεντροδεξιοαριστερό μέτωπο, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε μια κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα ακολουθήσει τον δρόμο που ανοίξαμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά και τις διεργασίες που ξεκινούν στην παράταξή του, την «Πρωτοβουλία».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι απομένει να ακούσουν τα κόμματα και να ακούσει και ο ίδιος ο πολίτης για να πειστεί, ενώ είπε ότι «αυτό το κεντροδεξιοαριστερό προφίλ» θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου θα μπορούσε να γίνει καλή Δήμαρχος, σχολίασε: «Ναι, βεβαίως, ναι, ναι. Ο καθένας θα μπορούσε να γίνει καλός Δήμαρχος. Το θέμα είναι τι πρόγραμμα έχει και τι σκέφτεται να κάνει, καθώς και τι ομάδα έχει, γιατί ο Δήμαρχος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Πρέπει να έχει μια ομάδα». Ο Δήμαρχος εκφράστηκε θετικά και για τον Νίκο Ταχιάο και την Εύα Καϊλή.


Σχετικά με το νέο εκλογικό σύστημα, εκτίμησε ότι «ευνοεί πολύ την εκπλήρωση φιλοδοξιών πάρα πολλών ανθρώπων», ενώ δήλωσε υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά με δικλείδες ασφαλείας, για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος. «Αν δεν υπάρχουν συναινέσεις, δεν περπατάει το σύστημα» υποστήριξε.

Για τις καταλήψεις στα σχολεία, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι αντιλαμβάνεται «την αγανάκτηση και τη βία του κόσμου όταν δεν έχει να φάει, δεν έχει να στεγαστεί». Τόνισε, ωστόσο, ότι «από εκεί και πέρα, η βία αυτή, γιατί η κατάληψη είναι μια βίαιη ιστορία,  ξεφεύγει από την κοινωνική αντίληψη μιας οργανωμένης κοινωνίας που έχει ένα σεβασμό σε κάποια πράγματα».

Σχολίασε, επίσης, ότι υπάρχουν μηνύματα ότι «Χρυσαυγίτες παροτρύνουν τα παιδιά να κάνουν καταλήψεις στα σχολεία» και υπογράμμισε πως «δεν είναι δυνατόν σε ένα σχολείο να μπαίνει ένα κόμμα, το οποίο έχει ναζιστικές αντιλήψεις, να κάνει κατάληψη και να δηλητηριάζει τα παιδιά με ναζιστικές ιδεολογίες, χρησιμοποιώντας ψέματα για να τα παρασύρει. Αυτό είναι απαράδεκτο, τα σχολεία πρέπει να προστατευτούν με την αστυνομία. Δεν επιτρέπεται να μπει στο σχολείο κάποιος που δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο» δήλωσε.

Αναφερόμενος στα θετικά και αρνητικά σημεία της θητείας του στον Δήμο Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι το θετικό που κρατάει είναι η δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος, το οποίο αρχίσει να χτίζεται μέσα στις αρχές του 2019, ενώ σημείωσε ότι δεν κατάφερε να αναδιοργανώσει την υπηρεσία του Δήμου, ώστε να δουλεύει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ