2018-11-29 19:20:13
Φωτογραφία για Με δικούς τους πομπούς τα περιφερειακά κανάλια...
Δεν πέρασε ούτε μήνας από τον δημόσιο καβγά ανάμεσα σε ιδιοκτήτες περιφερειακών καναλιών

και του διευθύνοντος συμβούλου της Digea στην ημερίδα της Λαμίας, που είχε οργανώσει η Ένωση Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Καναλιών, και 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία για την αυτόνομη, εκτός Digea, εκπομπή των προγραμμάτων τους! Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ,Νίκος Παππάς, έκανε δεκτή την τροπολογία τους, η οποία εντάσσεται στον νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή για την «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2016/1148/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με μέτρα για υψηλό κοινό επίπεδο ασφάλειας συστημάτων δικτύου και πληροφοριών σε ολόκληρη την Ένωση». 

Σύμφωνα με την τροπολογία, περιφερειακά κανάλια θα μπορούν να εκπέμψουν και να διανέμουν αυτόνομα το πρόγραμμά τους μέσω δικών τους πομπών, τους οποίους θα εγκαταστήσουν στην περιοχή τους με δικά τους έξοδα και για τη μεταφορά του ψηφιακού σήματος και για τη λειτουργία τους
. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αίτηση των περιφερειακών καναλιών να κατατεθεί εντός 20 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου, να είναι κοινή, δηλαδή να προέρχεται από περισσότερα περιφερειακά κανάλια, και να αφορά έναν περιφερειακό δίαυλο ανά περιοχή. Πρόκειται για διαύλους που έχουν παραχωρηθεί στη Digea το 2014 από την ΕΕΤΤ και η πολιτική αυτή παρέμβαση, έξι μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ικανοποιεί ένα συγκεκριμένο αίτημα ιδιοκτητών περιφερειακών καναλιών, που ήρθαν σε σύγκρουση με την Digea για το υψηλό κόστος ενοικίου της ψηφιακής συχνότητας.

Typologies

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ