2018-12-01 13:10:54
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Ώρα να επιταχύνουμε την υλοποίηση του δικού μας προγράμματος
Στο αφήγημα των πρώτων 100 ημερών μετά από την ολοκλήρωση των τριών προγραμμάτων προσαρμογής επέμεινε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελλάδα μετρά τις πρώτες 100 μέρες της εκτός μνημονίων. Τις 100 πρώτες πραγματικά δικές μας μέρες» είπε και τόνισε πως «έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής», ενώ συμπλήρωσε: «Τώρα είναι η ώρα να επιταχύνουμε την υλοποίηση του δικού μας προγράμματος».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη «alter ego» του Πολ Τόμσεν. «Το ΔΝΤ επιτέλους έφυγε, οι ιδέες του Τόμσεν έφυγαν», τόνισε και συμπλήρωσε: «Ψηφιζεις Ν.Δ. και έρχεται ''πακέτο'' το ΔΝΤ».

Ο Πρωθυπουργός είπε πως έχει έρθει η ώρα για τομές υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας. «Να κάνουμε πράξη την πολιτική αναδιανομής και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων. Να δώσουμε το τελικό χτύπημα στο καθεστώς σήψης, της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα», διευκρίνισε. Ανέφερε εξάλλου πως «τίποτα από όσα νομοθετούμε αυτή την περίοδο και όσα θα νομοθετήσουμε υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας δεν θα γινόταν πράξη χωρίς τον δικό μας σχεδιασμό» και επανέλαβε ότι «εμείς πράγματι υπηρετούμε συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα».


Σημείωσε, δε, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι. «Στη βάση αυτής της ταξικής μεροληψίας, παίρνει συγκεκριμένη μορφή το εκλογικό δίλημμα του 2019» συμπλήρωσε κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη πως διαθέτει μνημονιακό πρόγραμμα. Σημείωσε εξάλλου ότι «με τη Ν.Δ. μας χωρίζει όχι μόνο αξιακή, αλλά και προγραμματική άβυσσος» και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Είπε επιπλέον πως «ακόμα και οι ομοϊδεάτες του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη δεν μπορούν παρά να διακρίνουν ποιος είναι και ποιος δεν είναι αξιόπιστος ποιοι είναι αυτοί που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια της χρεοκοπίας και ποιοι είναι αυτοί που την έσωσαν».

Εκτοξεύοντας βέλη στον κ. Μητσοτάκη, του καταλόγισε ότι σχεδιάζει απολύσεις και «οραματίζεται το ασφαλιστικό σύστημα Πινοσέτ», ενώ υποστήριξε πως η Ν.Δ. θέλει να επιστρέψει για να υλοποιήσει το σχέδιο διάλυσης της Δημόσιας υγείας, υπέρ κάποιων καρτέλ.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ