2018-12-02 08:09:24
Φωτογραφία για Ρήγμα στους «χρυσοδάκτυλους»: O Τούρκος «υπαρχηγός» απαντά σκληρά
Μήνυμα προς τον γνωστό από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ενεχυροδανειστή Ριχάρδο, ο οποίος  εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής της καταγγελλόμενης λαθρεμπορίας χρυσού, στέλνει ο

Τούρκος, συριακής καταγωγής ο οποίος προφυλακίστηκε χθες ως «υπαρχηγός» της ομάδας: «Τον περιμένουν  εκπλήξεις», λέει ενόψει του αιτήματος του Ριχάρδου να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ενεχυροδανειστής με αίτημα του στην ανακρίτρια ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τον Τούρκο ο οποίος έχει, ήδη, κριθεί προφυλακιστέος. Το αίτημα του φερόμενου ως κεντρικού προσώπου στην υπόθεση ήρθε λίγες μόνο ώρες πριν την προγραμματισμένη απολογία του και έστρεψε τα πυρά προς τον Τούρκο κρατούμενο, καθώς εμμέσως πλην σαφώς τον υπέδειξε για τυχόν παράνομες πράξεις αποποιούμενος κάθε ευθύνη. Ο Τούρκος «υπαρχηγός» τον οποίο υπερασπίζονται οι δικηγόροι Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας, δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση, αναφέροντας:


«Οι εις βάρος μου υπαινιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβειών είναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα», φέρεται να λέει ο Τούρκος με νόημα, μέσω προσώπου του περιβάλλοντος του.

Αποποίηση ευθυνών

«Δεν φέρω καμία ευθύνη αν αυτός θέλησε να κάνει παρανομίες» είχε πει στο γραπτό αίτημά του προς την ανακρίτρια ο κατηγορούμενος ενεχυροδανειστής αναφερόμενος στον Τούρκο με τον οποίο, όπως λέει, συνεργάστηκε στο πλαίσιο νόμιμων εξαγωγών χρυσού «χρησιμοποιώντας τον σε διεκπεραιωτικές κυρίως δουλειές». «Το συγκεκριμένο πρόσωπο και οι συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα», τονίζει ο κατηγορούμενος.

Στην απολογία του, χθες το βράδυ, ο Τούρκος κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και φέρεται αν είπε πως «εκτελούσα τις εντολές του αφεντικού μου», αφού όπως είπε είναι  νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών. Αρνήθηκε όμως ότι έκανε οποιαδήποτε παράνομη πράξη.

Προφυλακίστηκε ο Κινέζος

Το δρόμο προς τις φυλακές πήρε ο 39χρονος, Κινέζος που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την κατηγορία, έπαιζε κεντρικό ρόλο στο ξέπλυμα χρήματος ενώ εκτιμάται ότι είχε επαφές  με Κινέζους χονδρέμπορους ρούχων στην Τουρκία και αγόραζε ρούχα που πληρώνονταν με το βρώμικο χρήμα από την εξαγωγή χρυσού, ενώ στη συνέχεια έδινε σε ευρώ τα αντίστοιχα ποσά στο κύκλωμα.

Ο ίδιος, ωστόσο, στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. Οκτώ κατηγορούμενοι, οι οποίοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Μεταξύ αυτών, που έφυγαν ελεύθεροι από το γραφείο της ανακρίτριας χωρίς περιοριστικούς όρους, είναι ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΥΠ ο οποίος φέρεται αναμεμιγμένος στην υπόθεση.

«Αποδείχτηκε ότι δεν έχει συμμετοχή στη συλλογική δράση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του, Γιάννης Ψιλογιάννης, μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα.

dikastiko.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ