2018-12-03 10:58:08
Φωτογραφία για 3η Δεκέμβρη: Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια
Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η σημερινή και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και οι φορείς της διοργανώνουν παν-αναπηρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Ήδη προηγήθηκαν 2 συλλαλητήρια, το Σαββάτο 1η Δεκεμβρίου στην Κρήτη και την Κυριακή 2η Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η ΕΣΑμεΑ, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, μέσα από τη διοργάνωση αυτών των συλλαλητηρίων θέλουν να μοιραστούν με όλους εμάς τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Σήμερα, στις 11 το πρωί ανήμερα της Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας, από την πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Το αναπηρικό κίνημα διατρανώνει το σύνθημά του «Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς» και αγωνίζεται για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και στοχευμένων πολιτικών, με στόχο την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.


Όπως αναφέρει η ΕΣΑμεΑ, σε όλη τη χώρα όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, οι πρόσφυγες με αναπηρία, τα άτομα με αναπηρία που διαβιούν στα ιδρύματα, οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία, γυναίκες και κορίτσια με αναπηρία, διεκδικούν ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Και συνεχίζει: «Το αναπηρικό κίνημα της χώρας, με αξιοπρέπεια, με πείρα, με συνεχείς αγώνες διεκδικεί τη δέσμευση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για ένα Εθνικό Πρόγραμμα Δημόσιων Πολιτικών για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

»Το αναπηρικό κίνημα της χώρας διατρανώνει τη θέση του: «Φτάνει πια!» στις διακρίσεις και διεκδικεί την ορατότητα στους νόμους, στις πολιτικές, στην ίδια την κοινωνία.

»3η Δεκέμβρη 2018, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή με αξιοπρέπεια. Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!».
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ