2018-12-04 08:24:39
Φωτογραφία για Πάιατ: Ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ
Ακόμα περισσότερο θα ενισχυθούν οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην τελευταία Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τα πολύ θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν, επισημαίνοντας την αμερικανική δέσμευση για υποστήριξη της Ελλάδας στη φάση αυτή της οικονομικής ανάκαμψης. 

Αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που ακολούθησαν, όπως μεταξύ άλλων στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικάνο υπουργό Γ. Ρος, όπου υποδέχθηκε ορισμένα πολύ υψηλόβαθμα αμερικανικά διευθυντικά στελέχη για να συζητήσουν για τις ευκαιρίες στην Ελλάδα. Επίσης στη συνάντηση του υπουργού Νίκου Παππά με αμερικανικές εταιρίες τεχνολογίας που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα.

Ο Αμερικάνος πρέσβης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον στρατηγικό διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον και σε επενδυτικούς πυλώνες όπως ενεργειακά, επενδύσεις, εμπορικές σχέσεις, τουρισμός, τομέας της οικονομίας, τεχνολογία, εμπόριο, μεταφορές κλπ.


Στην ανάγκη για κατάστρωση ενός αναπτυξιακού σχεδίου που δεν θα αρκείται στην γενικόλογη αναφορά στην καινοτομία και εξωστρέφεια ή τους τομείς αναπτυξιακού ενδιαφέροντος αλλά θα καταγράφει τις συγκεκριμένες διαρθρωτικές αλλαγές που θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα τις οικονομίας και θα συνοδεύονται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, μιλώντας στην έναρξη του Συνεδρίου.

“Τα τελευταία χρόνια, επαναλαμβάνουμε την κρισιμότητα των στιγμών για την οικονομία και το μέλλον της Ελλάδας. Σήμερα μετά και την έξοδο από την μνημονιακή εποπτεία διαφαίνονται σημάδια προοπτικής ανάταξης της Οικονομίας, χωρίς όμως να έχουν ακόμη ξεπεραστεί οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών στην Ελληνική Οικονομία, επισήμανε ο κ.Αναστασόπουλος.

Πρόσθεσε ότι η πρόβλεψη εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού δείχνει όχι μόνο δημοσιονομική εξισορρόπηση αλλά και υπεραπόδοση στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων. Δείχνει επίσης και προοπτική ανάπτυξης. 

Αυτά τα αποτελέσματα όμως επετεύχθησαν εις βάρος της πραγματικής οικονομίας που βρίσκεται σε αδιέξοδο από την συνεχιζόμενη στασιμότητα, την έλλειψη ρευστότητας, την συσσώρευση χρεών, την αποεπένδυση και την υπερφορολόγηση”. 

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ