2018-12-04 21:01:15
Φωτογραφία για Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσεις να γκρινιάζεις; Δες πώς θα το καταφέρεις!
Δυστυχώς, ακόμη και αν έχουμε όλα τα δίκια με το μέρος μας, αν γκρινιάζουμε συνεχώς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το χάσουμε!

Η γκρίνια έχει την εκπληκτική δύναμη να ξεκινάει διακριτικά, ένα σχολιάκι από ‘δω, ένας εκνευρισμένος αναστεναγμός από ‘κει και πριν καλά-καλά το καταλάβεις έχει γίνει χιονοστιβάδα. Όλη σου η ζωή είναι γκρίνια και δεν ξέρεις πώς να σταματήσεις.

Και, το ξέρουμε. Μπορεί οι λόγοι που σε κάνουν να γκρινιάζεις να είναι 100% σωστοί, να έχεις όλο το δίκιο του κόσμου. Αλλά το δίκιο χάνεται πολύ εύκολα, όταν αρχίζεις να ενοχλείς τον κόσμο γύρω σου κάθε φορά που ανοίγεις το στόμα σου. Πώς θα καταφέρεις, λοιπόν, να σταματήσεις την γκρίνια;

Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι

Μπαίνει πρώτο στη λίστα, επειδή είναι το πιο δύσκολο. Ναι, προφανώς δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να σταματήσεις να τα βλέπεις όλα τόσο αρνητικά -πόσο μάλλον, σε προχωρημένο στάδιο, μπορεί η αισιοδοξία να σου φαίνεται και εντελώς ανώφελη. Αλλά κάνεις λάθος. Και μια απλή ματιά γύρω σου είναι αρκετή για να δεις ότι υπάρχει ομορφιά στον κόσμο. Ναι, χωρίς να παραβλέπεις τις αδικίες που σου προκαλούν την γκρίνια. Υπάρχει και κάτι που λέγεται ισορροπία και είναι ζήτημα όλων μας.


Μάθε να προσαρμόζεσαι

Καλώς ή κακώς, το να προσαρμόζεις όλες τις περιστάσεις στα δικά σου δεδομένα είναι αδύνατο. Και πολύ εγωιστικό, επίσης. Το να μάθεις εσύ να προσαρμόζεσαι στα νέα δεδομένα, να ψάχνεις τρόπους να γίνονται όλα πιο αποτελεσματικά, αντιθέτως, θα σου φέρει μόνο καλά αποτελέσματα. Θα σε βοηθήσει να ταιριάζεις πιο εύκολα με τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, αλλά και να γνωρίσεις καλύτερα τα όριά σου. Όταν ξέρεις καλά που σταματάει η ανοχή σου, η γκρίνια σου γίνεται σωστή. Άρα σταματάει να είναι «γκρίνια», άρα είναι πιο εύκολο να σε πάρουν στα σοβαρά.

Ξεκόλλα από το παρελθόν

Συγγνώμη, αν και αναγνωρίζουμε ότι μπορεί να γκρινιάζεις για τωρινά πράγματα, αλλά -ειλικρινά, τώρα- πόσες φορές πιστεύεις ότι ο λόγος για τον οποίο γκρινιάζεις βρίσκεται στο παρελθόν; Αν η κακή συμπεριφορά κάποιου σε πλήγωσε, σταμάτα να έχεις εμμονή με όσα έγιναν και να βρίσκεις λάθη σε ό,τι κάνει τώρα και μίλα ξεκάθαρα για τα αισθήματά σου, για τα προβλήματά σου. Το να σκέφτεσαι το παρελθόν όλη την ώρα και να το αφήνεις να επηρεάζει τις πράξεις σου στο παρόν είναι λάθος.

Βρες τη φωνή σου (και μετά απαίτησε)

Το ότι θα σταματήσεις να γκρινιάζεις δεν σημαίνει ότι θα γίνεις χαλί να σε πατήσουν. Οι μετρημένοι άνθρωποι, που δεν σπέρνουν το χάος με την γκρίνια τους όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, δεν είναι αδύναμοι. Είναι άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν και πώς να το αποκτήσουν. Μάθε, λοιπόν, τι είναι αυτό που θέλεις και μάθε πώς να το απαιτείς. Ψύχραιμα και σοβαρά.

Σταμάτα να κρίνεις τα πάντα αρνητικά

Και, πάνω απ’ όλα, τον εαυτό σου. Θα κάνουμε μια τρελή υπόθεση, ότι από εκεί ξεκινούν πολλά από τα προβλήματά σου.

Φέρσου υπεύθυνα

Που σημαίνει ότι αν κάνεις ένα λάθος, πρέπει να το παραδεχτείς και να κάνεις προσπάθεια να γίνεις καλύτερος. Η γκρίνια δεν σε βοηθά να το καταφέρεις αυτό, μιας και συνέχεια θα προσπαθείς να ρίξεις το φταίξιμο αλλού. Στο σύστημα, στα αφεντικά, στην άπονη ζωή που μας πέταξε στου δρόμου την άκρη. Όχι. Κάπου μέσα σε όλα αυτά τα (ρεαλιστικά) δεινά, κάπου εκεί υπάρχουν και οι επιλογές σου, άρα ήρθε η ώρα να τις αντιμετωπίσεις, μαζί με όλες τους τις συνέπειες.

Πηγή: Θοδωρής Διάκος - in2life.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άντον Τσέχωφ: Ένας αριθμός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άντον Τσέχωφ: Ένας αριθμός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ