2018-12-05 11:15:46
Φωτογραφία για Κρητικό λάδι πουλήθηκε 510€ σε δημοπρασία στην Ολλανδία
Μπορεί φέτος να μην είναι μία καλή χρονιά για τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς, αλλά ένα λάδι της Κρήτης κατάφερε να χτυπήσει εξαιρετικά υψηλή τιμή σε πρόσφατη δημοπρασία στην Ολλανδία.

Για την ακρίβεια, συσκευασία μισού λίτρου ελαιολάδου από υπεραιωνόβιες ελιές της Κρητικής κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «Επτάστικτος» από την Ιεράπετρα, πουλήθηκε προς 510 ευρώ! Σαν να λέμε, τη στιγμή που φέτος η τιμή του ελαιόλαδου αγγίζει ή ξεπερνάει μετά βίας τα 3 ευρώ το λίτρο, αυτό πουλήθηκε προς 1.020 ευρώ το λίτρο!

Το λάδι που παρουσιάστηκε στην ετήσια ημέρα γιορτής για το Αγροτικό Μουσείο του Ααλσμίρ, προήλθε από τις ελιές της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοιΝΣΕΠ) «Επτάστικτος» στην Ιεράπετρα. Η συλλεκτική συσκευασία του μισού λίτρου μπήκε στην αίθουσα του δημοκρατικού ρολογιού ενώπιον των πλειοδοτών και μετά την περιγραφή του παρουσιαστή, μπήκε στη διαδικασία της πλειοδοσίας φτάνοντας το μέγιστο προσφερόμενο ποσό της βραδιάς, τα 510 ευρώ.

Η «Επτάστικτος» ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκδήλωση «σαν ελάχιστο φόρο τιμής προς τον αείμνηστο Ολλανδό Παύλο Κούπερ, που έφερε την άνθηση της θερμοκηπιακής αγροτικής παραγωγής στον τόπο μας».
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ