2018-12-05 13:11:29
Φωτογραφία για Μιχάλης Νταλαμπίρας: Η Δικαιοσύνη δεν φοβάται να διορθώσει τα λάθη της
Δημοσιεύουμε δήλωση συνηγόρου υπεράσπισης στην υπόθεση με το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Το αίτημα της κας Ανακρίτριας Διαφθοράς για την άρση της προσωρινής κράτησης των

κατηγορουμένων, δείχνει πως η Δικαιοσύνη δεν φοβάται να διορθώσει τα λάθη της.

Όμως αυτή η εξέλιξη δεν πρέπει να μας καθησυχάζει. Το κάθε άλλο.

Όλοι όσοι συλλειτουργούμε στον χώρο της Δικαιοσύνης, θα πρέπει να διαφυλάττουμε και να προστατεύουμε με κάθε τίμημα τη νομιμότητα και την ασφάλεια δικαίου, απέναντι σε πρόχειρες δικογραφίες, αναπόδεικτες κατηγορίες και νομικούς ακροβατισμούς. Μάλιστα πέραν των νομικών προβλημάτων, η συγκεκριμένη υπόθεση χαρακτηρίζεται από ένδεια αποδεικτικού υλικού, καθώς οι χιλιάδες σελίδες που αποτελούν τη δικογραφία, και κυρίως οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, δεν έχουν ποινικό ενδιαφέρον, ούτε στοιχειοθετούν κάποια ένδειξη ή απόδειξη ενοχής.

Η πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά, εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, πρέπει να μας υπενθυμίσει και κάτι ακόμη, που μέσα στον ορυμαγδό των ΜΜΕ και Social Media, δείχνουμε να ξεχνάμε: «Το τεκμήριο της αθωότητας». Μία θεμελιώδη έννοια του ποινικού Δικαίου, που συχνά αγνοείται επιδεικτικά. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα δούμε κάποιον να οδηγείται σιδηροδέσμιος στον Ανακριτή, ας θυμόμαστε πως όχι μόνο θεωρείται, αλλά και είναι αθώος, μέχρις αμετακλήτου καταδίκης του.

Μιχάλης Νταλαμπίρας

Συνήγορος Υπεράσπισης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ