2018-12-07 13:46:59
Φωτογραφία για Π. Καμμένος: Έληξε κάθε συζήτηση για επιβίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Αλυτρωτισμό και προκλητική συμπεριφορά καταλογίζει στην πΓΔΜ ο Υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ «είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης ''Συμφωνίας των Πρεσπών''».

Σε δήλωσή του, ο κ. Καμμένος σημειώνει πως «ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή του στο Facebook ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ ανέφερε ότι «είμαστε ''Μακεδόνες'' και μιλάμε ''μακεδονικά'' και κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά αυτό».

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού της πΓΔΜ έρχεται λίγες ημέρες μετά την ομιλία του στη Βουλή των Σκοπίων, στη διάρκεια της οποίας ανέφερε πως με την υιοθέτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει πιθανότητα η «μακεδονική» γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα
. Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «Μακεδόνες» στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ενώ φέρεται να σημείωσε πως «ειδικά για αυτούς τους Αιγαίου, σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει τα προηγούμενα 27 χρόνια από την ανεξαρτησία της ''Μακεδονίας''».

Η παραπάνω αναφορά προκάλεσε αναταράξεις στην Ελλάδα, και τα Σκόπια επιχείρησαν αναδίπλωση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης της πΓΔΜ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, εξέφρασε την Τετάρτη τη λύπη του για «αν τα σχόλια του Ζόραν Ζάεφ έγιναν αντιληπτά και ερμηνεύτηκαν με λάθος τρόπο» και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση της χώρας «είναι έντονα αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών». «Εκφράζουμε πλήρη κατανόηση και σεβασμό ότι το ζήτημα ποιες γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής και εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ