2018-12-07 17:03:29
Φωτογραφία για Ποιο ρόφημα πρέπει να αποφεύγουν οι γυναίκες μέσης ηλικίας;
Οι γυναίκες μέσης ηλικίας θα πρέπει να αποφεύγουν τα αναψυκτικά, καθώς σε αυτήν την ηλικία θεωρούνται ανθυγιεινές ζαχαρούχες «βόμβες».

Αυτό καταδεικνύει μια νέα μελέτη του ισπανικού πανεπιστημίου της Ναβάρας στην Παμπλόνα.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι τα αναψυκτικά τύπου κόλα μπορεί να έχουν δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των μεσήλικων γυναικών.

Οι Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά αναψυκτικά τύπου κόλα σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση.

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Andrea Romanos-Nanclares από το Πανεπιστήμιο της Ναβάρας, τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 10.713 μεσήλικων γυναικών.

«Οι γυναίκες αυτές δεν έπασχαν από καρκίνο του μαστού στην αρχή της μελέτης
. Παρακολουθήσαμε την εξέλιξη της υγείας τους και τις ρωτήσαμε πόσο συχνά και σε ποιες ποσότητες κατανάλωναν ζαχαρούχα αναψυκτικά. Ο κίνδυνος ήταν αυξημένος στις γυναίκες που είχαν μπει στην εμμηνόπαυση. Εκατό γυναίκες αρρώστησαν κατά την περίοδο της μελέτης. Αυτές οι περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα συχνές στην ηλικιακή ομάδα που είχε ήδη μπει στην εμμηνόπαυση. Γι' αυτές τις γυναίκες, υπήρξε στατιστική συσχέτιση μεταξύ του κινδύνου του καρκίνου του μαστού και της κατανάλωσης αναψυκτικών», επισημαίνει.

Πηγή: protothema.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ