2018-12-07 19:24:03
Φωτογραφία για Δ. Τζανακόπουλος: Πρέπει να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα από την πΓΔΜ
Όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί ο απόλυτος σεβασμός της Συμφωνίας των Πρεσπών, από την μεριά της πΓΔΜ, θα γίνουν, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ επεσήμανε πως «πρέπει να γίνει μία αναλυτική συζήτηση και να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα σε σχέση με τη συμφωνία από την πλευρά των Σκοπίων». Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο Υπουργός Επικρατείας είπε πως «καταλαβαίνω ότι ο κ. Ζάεφ, εξαιτίας του γεγονότος ότι δίνει μία πολιτική μάχη, πολλές φορές μπορεί να υπερβάλει ως προς τις ερμηνείες».

Ο κ. Τζανακόπουλος στάθηκε στην ανάγκη «οι προοδευτικές δυνάμεις να μην αφήσουν μια τεράστια ευκαιρία να πάει χαμένη» και κάλεσε το ''Ποτάμι'' να μην λειτουργήσει «κοντόφθαλμα». Σε ό,τι αφορά τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι κρατάει ως δεδομένο την πολιτική δήλωση του Πάνου Καμμένου ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξουν με την Ν.Δ. για να ανατραπεί η κυβέρνηση.


Σε άλλο σημείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως όταν η αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει τόσο εκτεταμένα επεισόδια πρέπει να επιχειρεί με σκοπό, αφενός να περιοριστούν και αφετέρου να λειτουργεί με τρόπο ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός πολιτών. Χαρακτήρισε πολιτικά κλισέ τους αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί ανοχής στη βία, επαναλαμβάνοντας ότι η Αστυνομία προσπάθησε να περιορίσει τα επεισόδια και «σε κάποιο βαθμό το πέτυχε». 

Πρόσθεσε επίσης, ότι τα φαινόμενα αυτά δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.

Από την άλλη πλευρά, πολιτική κόντρα, με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΑΝΕΛ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε πως «όλοι οι Έλληνες συνειδητοποιούν πια ότι είχε δίκιο η Νέα Δημοκρατία, όταν από την αρχή κατήγγειλε την κυβέρνηση πως παραχωρώντας τη δήθεν ''μακεδονική εθνότητα'' και γλώσσα θα αποθρασύνει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις των Σκοπίων». 

Παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Προέδρου των ΑΝΕΛ σημειώνοντας πως «ο τελευταίος που δικαιούται να καμώνεται τώρα ότι το κατάλαβε, είναι εκείνος που έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή του για την βρει ο Πάνος Καμμένος».

Απαντώντας το γραφείο Τύπου των ΑΝΕΛ ανέφερε πως «θα πρέπει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να θυμάται πάντα ότι εμπνευστής του όρου "Βόρεια Μακεδονία" είναι η εν αποστρατεία αδελφή του».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επιστρέφει η Νόνη Δούνια!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επιστρέφει η Νόνη Δούνια!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ