2018-12-08 12:52:33
Φωτογραφία για Γερμανία: Ο 33χρονος Πάουλ Τσίμιακ είναι ο νέος γενικός γραμματέας του CDU
H «μίνι Μέρκελ» εμπιστεύτηκε τον επικεφαλής της Νεολαίας της Χριστιανικής Ένωσης - 31ο

Συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών στο Αμβούργο

Λίγες ώρες μετά την ανάδειξή της στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών, η διάδοχος της Μέρκελ, Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπαουερ, κάλυψε το κενό που αφήνει στη θέση της γενικής γραμματέας του CDU με νέο αίμα.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, ο Πάουλ Τσίεμιακ αποχωρεί από την ηγεσία της Νεολαίας της Χριστιανικής Ένωσης (Xριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών) για να αναλάβει γενικός γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών.

Η νέα αρχηγός του CDU θα ανακοινώσει τον διάδοχό της σήμερα, την τελευταία ημέρα του 31ου συνεδρίου του κόμματος στο Αμβούργου.

Σε ηλικία 33 ετών, ο Πάουλ θα είναι ο συνδετικός κρίκος της Ανεγκρέτ με την νεολαία και τα συντηρητικά μέλη του κόμματος, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».


Θεωρείται το «δεξί χέρι» του υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν, με την εφημερίδα «Die Welt» να σχολιάζει ότι η «μίνι Μέρκελ» τείνει χείρα φιλίας στους υποστηρικτές του 38χρονου δηλωμένου ομοφυλόφιλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπαν ήταν ένας από τους δύο πολιτικούς αντιπάλους της Ανεγκρέτ για την προεδρία του CDU με απόψεις συγκλίνουν σε μία δεξιά αντίληψη από αυτή της εκλεκτής της Μέρκελ.

O Tσίμιακ ανέλαβε την προεδρία της Νεολαίας της Χριστιανικής Ένωσης το 2014. Κατάγεται - όπως και Σπαν- από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Εκπροσωπεί πάνω από 100.000 νέα μέλη της Χριστιανικής Ένωσης- δηλαδή των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ