2018-12-08 14:48:26
Φωτογραφία για Λουξεμβούργο, η πρώτη χώρα που θα παρέχει δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες
Οι φιλόδοξες προτάσεις της επανεκλεγείσας κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Ξαβιέ Μπετέλ, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά να δώσει έμφαση στην προστασία του

περιβάλλοντος, προβλέπουν την κατάργηση από το ερχόμενο καλοκαίρι των εισιτηρίων σε τρένα, τραμ και λεωφορεία

Το Λουξεμβούργο ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα παρέχει δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι φιλόδοξες προτάσεις της επανεκλεγείσας κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Ξαβιέ Μπετέλ, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά να δώσει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, προβλέπουν την κατάργηση από το ερχόμενο καλοκαίρι των εισιτηρίων σε τρένα, τραμ και λεωφορεία.

Η πρωτεύουσα της χώρας, η πόλη του Λουξεμβούργου, αν και έχει μόλις 110.000 κατοίκους, αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με τα μποτιλιαρίσματα καθώς συρρέουν για τους δουλειές τους καθημερινά περίπου 400.000 άτομα απ’ όλη τη χώρα κι άλλοι 200.000 από τη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Το σχέδιο της κυβέρνησης εντάσσεται σ’ ένα πρόγραμμα ενθάρρυνσης των πολιτών να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Ήδη η επιβίβαση σ’ αυτά είναι δωρεάν για όσους είναι κάτω των 20 ετών. Μέχρι τώρα το εισιτήριο για 120΄στοιχίζει δύο ευρώ. Οι λεπτομέρειες της πρότασης δεν έχουν ακόμη εξεταστεί πλήρως -όπως π.χ. το τι θα γίνει ως προς τη διάκριση στις θέσεις πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στα τρένα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ