2018-12-08 23:33:27
Φωτογραφία για Τσαντήλας Χρ.: ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ της Κας Α.ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ο κ.Χρ.Τσαντήλας δημοσίευσε άρθρο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και το αναδημοσιεύουμε εδώ διότι πολλοί αναγνώστες μας δεν μπορούν να το διαβάσουν. Τα συμπεράσματα δικά σας!!

Στο φύλλο της 16ης Νοεμβρίου 2018 της τοπικής εφημερίδας ‘’Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ’’ στη σελίδα 14, η συναδέλφισσα Δημοτική Σύμβουλος κα Άννα Ραφτοπούλου καταχώρησε ένα εκτενές κείμενο με τίτλο «Μάνα – Σύζυγος – Επαγγελματίας – Γυναίκα». Το ίδιο κείμενο αναρτήθηκε και στο facebook συνοδευόμενο από διάφορα σχετικά σχόλια.

Το κείμενο αναφέρεται σε 3 (τρία) θέματα:

α) Την τεκμηρίωση του τίτλου της καταχώρησης, β) την περιγραφή ενός επεισοδίου που συνέβη εκτός της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ της Δημοτικής Συμβούλου κας Ελένης Τσάκαλη και της συζύγου ενός «προσφάτως ορισθέντος αντιδημάρχου» και γ) κάποιο ‘’περιστατικό’’ που είχε θύμα την ίδια.

Η κα Ραφτοπούλου περιγράφοντας το περιστατικό που αφορούσε την κα Τσάκαλη, μεταξύ άλλων αναφέρει : «.. όταν το απαράδεκτο περιστατικό της επίθεσης… αναφέρθηκε από εμένα από μικροφώνου προς ενημέρωση του σώματος, ουδόλως έτυχε σχολιασμού από τους υπολοίπους συμβούλους. Ουδείς βρέθηκε να καταδικάσει την ενέργεια αυτή και να υπερασπιστεί το ρόλο της μάνας… Τι ντροπή αλήθεια..».

Απ΄ την αρχή ξεκαθαρίζω ότι τόσο ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος, όσο και η κα Ραφτοπούλου έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να γράφει και να κοινοποιεί όποιο θέμα θέλει και όπως η ίδια το αντιλαμβάνεται!

Όμως, όταν σε κάποιο κείμενό της αναφέρεται στη στάση των Δημοτικών Συμβούλων (στους οποίους συμπεριλαμβάνομαι και ο ίδιος, θεωρώ ότι και απ΄ τη πλευρά μου έχω το αναφαίρετο δικαίωμα να ζητήσω κάποιες διευκρινήσεις!

Θα παρακαλούσα την κα Ραφτοπούλου να με βοηθήσει να καταλάβω για πιο ακριβώς θέμα θα πρέπει «..να ντρέπομαι αλήθεια..» στο περιστατικό που έγινε εκτός και μακριά από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

Το περιστατικό λοιπόν που προσωπικά αντιλήφθηκα έχει ως εξής :

Η κα Τσάκαλη αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 15ης Νοεμβρίου 2018 πριν τη λήξη της, όπως είχε όλο το δικαίωμα να το κάνει σύμφωνα με το κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ.

Στη συνέχεια έχουμε περιγραφή των γεγονότων από την κα Ραφτοπούλου δεδομένου ότι η κα Τσάκαλη ακόμη και μέχρι σήμερα 2/12/2018 δεν έχει τοποθετηθεί για το γεγονός ούτε προφορικά, ούτε γραπτά. Σύμφωνα λοιπόν με την κα Ραφτοπούλου,

Η κα Τσάκαλη λίγο πριν φτάσει στη πόρτα της εξόδου, ρωτήθηκε από κάποια δημότισσα – γονέα για την απουσία της από κάποιο συμβούλιο. Νοιώθοντας την υποχρέωση να απολογηθεί για την απουσία της αναφέρθηκε στην ανάγκη θηλασμού του παιδιού της!

Αυτό το διάλογο, μάλλον άκουσε η σύζυγος ενός από τους αντιδημάρχους και χωρίς καμιά αιτία ή αφορμή, επιτίθεται «χυδαία και απρόκλητα» στην κα Τσάκαλη λέγοντας τις φράσεις που αναφέρει στο κείμενό της η κα Ραφτοπούλου.

Είναι προφανές ότι αυτή η λεκτική επίθεση της συγκεκριμένης κυρίας ενόχλησε σφόδρα την κα Τσάκαλη. Ωστόσο, δεν γύρισε πίσω στη συνεδρίαση να ζητήσει την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του Προέδρου όπως προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε έθεσε το θέμα στο σώμα απαιτώντας την ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ αυτού του λεκτικού ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ απο όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και την έκδοση ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ καταδίκης αυτής της συμπεριφοράς!

Αντίθετα, καλεί επιλεκτικά εκτός συνεδρίασης την κα Ραφτοπούλου (ούτε καν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου) και την ενημερώνει για το περιστατικό και στη συνέχεια σηκώθηκε και ΕΦΥΓΕ για το σπίτι της!!

Η κα Ραφτοπούλου επιστρέφει στη συνεδρίαση, ενημερώνει ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ το Σώμα για το περιστατικό, όμως ούτε αυτή με τη σειρά της απαίτησε να συζητηθεί το θέμα, να κληθεί η συγκεκριμένη κυρία να περιγράψει τις απόψεις της στο μικρόφωνο της καταγραφής των πρακτικών της συνεδρίασης και να εκδοθεί απόφαση και ψήφισμα καταδίκης αυτής της χυδαίας και απρόκλητης συμπεριφοράς!

Αν για όλο αυτό το ‘’σκηνικό’’ και έτσι όπως εξελίχθηκε ΟΛΟΙ εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ) που παρευρισκόμασταν σ΄ αυτή τη συνεδρίαση θα πρέπει «ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ», ένα έχω να δηλώσω:

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζει η κα Ραφτοπούλου!!!!!!

Σε άλλο σημείο του κειμένου της η κα Ραφτοπούλου λέει: «Το δεύτερο περιστατικό είχε θύμα εμένα την ίδια αφού οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, μέλη της νυν δημοτικής αρχής … καταφεύγουν στην προσφιλή τους μέθοδο της λασπολογίας και του ψεύδους…Διαδίδουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν … πως δεν θα διεκδικήσω στις επόμενες εκλογές το δημαρχιακό θώκο, τώρα που έγινα μητέρα..»

Ας μου επιτρέψει η κα Ραφτοπούλου να κάνω κάποιες επισημάνσεις:

Είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε δημότη ή της κάθε δημότισσας να θέσει υποψηφιότητα και να διεκδικήσει το ‘’δημαρχιακό θώκο’’ και κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει αυτό!!

Και μάλιστα σ΄ αυτές τις δημοτικές εκλογές που θα ισχύσει η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ θα πρέπει να περιμένουμε πλήθος υποψηφιοτήτων αφού με 0,90 % των ψηφισάντων δημοτών (160 ψηφοδέλτια Σπάτα – Λούτσα) μπορεί να διεκδικήσει έδρα στη Β΄ Κατανομή!!

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, στο Δημοκρατικό και Κοινωνικό ΠΑΝΗΓΥΡΙ που λέγεται ‘’ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ’’ τα πιο συνηθισμένα ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ που εκτοξεύουν οι αντίπαλοι μεταξύ τους είναι:

. «ο,η τάδε, δεν θα κατέβει για δήμαρχος γιατί έχει πολλά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα»

. «ο δείνα λέει ότι κατεβαίνει για δήμαρχος αλλά το κάνει για να αυξήσει τις ‘’μετοχές’’ του. Στο τέλος θα παζαρέψει την κάθοδό του και θα κατέβει με τον τάδε υποψήφιο».

. «ο άλλος, ενώ έχει καλό ψηφοδέλτιο στη Λούτσα, δεν έχει καμία πρόσβαση στα Σπάτα. Άρα δεν βγαίνει με τίποτα δήμαρχος».

. «αυτός, είναι άνθρωπος του κόμματος και αν βγει δήμαρχος θα κάνει ότι του λέει το κόμμα και οι τοπικοί κομματάρχες και δεν θα κοιτάει όλους τους δημότες».

. «αυτός, μπορεί να κατεβαίνει για Δήμαρχος, αλλά άμα βγει, άλλος θα κάνει κουμάντο που τώρα κρύβεται»

Και άλλα πολλά που θα χρειαζόταν μια ολόκληρη σελίδα να τα καταχωρήσουμε!!

Όμως, αυτές οι διαδόσεις των αντιπάλων εκατέρωθεν, κακώς – κάκιστα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε προεκλογικού αγώνα!! Δεν αποτελούν «απαράδεκτο περιστατικό», ούτε έχουν θύματα!!!

Όποιος υποψήφιος δεν τα ανέχεται και ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΕΧΕΙ αυτά, απλούστατα ‘’κάθεται’’ σπίτι του’’! Κανείς δεν τον υποχρεώνει να τα υποστεί!!!

Το γεγονός ότι μέλη της δημοτικής αρχής, 6 (έξι) μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, επικεντρώνονται στην κα Ραφτοπούλου και διαδίδουν φήμες, σημαίνει ότι τη θεωρούν τη μοναδική ΣΟΒΑΡΗ και ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟ!!

Λογικά αυτό θα έπρεπε να την χαροποιεί και όχι να τη στενοχωρεί!!!

Προσωπικά, διαφωνώ απόλυτα με την εκτίμηση αυτή των μελών της δημοτικής αρχής!

Δυστυχώς, εκτιμώ ότι αν γίνονταν οι δημοτικές εκλογές στους επόμενους 3 τρεις) μήνες, ο νυν Δήμαρχος όχι μόνο δεν θα είχε αντίπαλο στο προεκλογικό αγώνα, αλλά δεν θα είχε αντίπαλο ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ αν για κάποιο λόγο αποφάσιζε να μην ασχοληθεί και να πάει σπίτι του!!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, θα ήθελα να καταλήξω στα εξής:

Εκτιμώ βαθύτατα όλες τις γυναίκες που ασχολούνται με τα κοινά και ειδικότερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση! Ακόμη πιο πολύ εκτιμώ και σέβομαι βαθιά τις νέες κοπέλες, τις νεαρές μανάδες που έχουν το κουράγιο και τη διάθεση να ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση όπως οι κυρίες Ραφτοπούλου και Τσάκαλη! Τις θαυμάζω και θα θεωρούσα ιδιαίτερη τιμή για μένα αν με τοποθετούσαν στο κύκλο των ανθρώπων που αυτές συμπαθούν!!

Πιστεύω ότι η κα Ραφτοπούλου ήταν και είναι ΜΑΚΡΑΝ η καλλίτερη γυναίκα Δημοτική Σύμβουλος που έχει περάσει από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου του Καλλικρατικού Δήμου!!

Η καλλιέργεια, η οξυδέρκειά, η ευφράδεια και οι τοποθετήσεις της στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πάρα πολλές φορές ξεπέρναγε όλους τους Συμβούλους!!

Ακόμη πιστεύω ότι η κα Ραφτοπούλου δεν υστερεί σε κανένα απολύτως σημείο από το σημερινό Δήμαρχο! Προσωπικά, όχι μόνο δεν θα με ξένιζε, αλλά το θεωρώ απολύτως πιθανό να είναι η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ από συστάσεως των τέως Δήμων Σπάτων και Λούτσας και του νυν Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας!!

Όμως, κατά την αυστηρά δική μου προσωπική άποψη, για να είναι η επόμενη Δήμαρχος, θα πρέπει να κατανοήσει ορισμένα ζητήματα όπως:

α) Το ‘’σεντράρισμα’’ όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων επειδή αυτοί ίσως δεν έχουν κατανοήσει την τεράστια σημασία θηλασμού του βρέφους στην ώρα του, η ανάδειξη σε ‘’πρώτες φίρμες’’ ενός Αντιδημάρχου και της συζύγου του οι οποίοι αυτοδιοικητικά είναι ανύπαρκτοι, το ‘’κλαψούρισμα’’ ότι είναι ‘’θύμα’’ κάποιων εντελώς ανόητων και άσκοπων διαδόσεων μελών της δημοτικής αρχής, δυστυχώς δείχνουν ότι η κα Ραφτοπούλου,

. Δεν μπορεί σήμερα να αναπτύξει ένα ΜΕΣΤΟ και ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΟ,

. Δείχνει αδύναμη να ενημερώσει τις τοπικές κοινωνίες για την Αντιπολιτευτική της δράση στα 4,5 χρόνια της θητείας που έχουμε διανύσει,

. Δεν έχει ακόμη διαμορφώσει συγκεκριμένες ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ τόσο για την προώθηση και λύση των Τοπικών Προβλημάτων, όσο και για την ανάπτυξη του Δήμου κατά την επόμενη 4ετίια (2019-2023),

και το σπουδαιότερο

. Δείχνει παντελή έλλειψη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ για τον Προεκλογικό της Αγώνα!!!

β) Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι άλλη σημασία έχει η έννοια «δηλώνω υποψηφιότητα για δήμαρχος» και τελείως άλλη σημασία έχει η έννοια «κατεβαίνω στο εκλογικό στίβο αποφασισμένη να κερδίσω τον Δημαρχείο»!

Αν η κα Ραφτοπούλου πιστεύει ότι κατεβαίνει στο εκλογικό στίβο αποφασισμένη να κερδίσει το Δημαρχείο, τότε θα πρέπει να ‘’προσγειωθεί’’ στη πραγματικότητα και να κινηθεί ΑΜΕΣΑ σε 2 (δυο) άξονες:

. 1ος άξονας: Να αρχίσει να μιλάει στους Δημότες.

Κατά πάσα πιθανότητα το προεκλογικό ΑΦΗΓΗΜΑ του νυν κ. Δημάρχου θα είναι το εξής:

Θα παραθέσει καμιά 30ριά μικρά και μεγάλα ΕΡΓΑ ψηφισμένα από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα δηλώσει ότι τουλάχιστον για τα μισά υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις, θα τα θεωρήσει ‘’συνεχόμενα’’ και θα ζητήσει από τους Δημότες να του δώσουν μια 4ετία ακόμη να τα ολοκληρώσει!!

Όμως, όλοι γνωρίζουμε, ότι κανέναν έργο (είτε ψηφισμένο, είτε με εξασφαλισμένες πιστώσεις) ΔΕΝ προχωράει αν ο κ. Δήμαρχος και οι επιτελείς του είναι ανίκανοι να το ‘’τρέξουν’’!

Ο κ. Δήμαρχος έχει ελάχιστα έργα να επιδείξει στα 4,5 χρόνια που πέρασαν!! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός που είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Δήμαρχος της Ανατολικής Αττικής που δεν έκανε ποτέ το χρονιάτικο ‘’ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ’’ όπως ο Νόμος ορίζει!!

Γι΄ αυτά η κα Ραφτοπούλου θα πρέπει να ΜΙΛΗΣΕΙ και να ενημερώσει τους Δημότες! ΤΩΡΑ! ΑΜΕΣΑ! Θα πρέπει να ΜΙΛΗΣΕΙ δημόσια στις συγκεντρώσεις, στους οικισμούς, στις γειτονιές, στα σπίτια των δημοτών!! Αν δεν κάνω λάθος η τελευταία δημόσια ομιλία της ήταν η προεκλογική πριν 4,5 χρόνια!!

Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να ρίξει ιδιαίτερο ΒΑΡΟΣ στη Δ.Ε. των Σπάτων διότι αφενός ο υποψήφιος Δήμαρχος που δεν ‘’έχει Σπάτα’’ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και αφετέρου η κα Ραφτοπούλου τα 4,5 χρόνια όχι μόνο δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα Σπάτα, αλλά 2 (δυο) φορές που τοποθετήθηκε γι΄ αυτά, οι θέσεις της ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΕΣ για τα συμφέροντα των Σπαταναίων Δημοτών (Αποχέτευση, Ρέμα Σπάτων)!

. 2ος Άξονας: Να αρχίσει να δημιουργεί Εκλογικό Συνδυασμό ΝΙΚΗΣ.

Ο νυν κ. Δήμαρχος έχει ήδη ΕΤΟΙΜΟ πάνω από το μισό Εκλογικό Συνδυασμό για τη νίκη που θα επιδιώξει! Μετά τον Γενάρη θα έχει την πολυτέλεια της ‘’πιο προσεκτικής επιλογής’’ των υποψηφίων συμβούλων!

Η κα Ραφτοπούλου για να μπορέσει να αντιπαρατεθεί στα ΄΄ίσα’’ με τον νυν Δήμαρχο (δηλαδή να ξεπεράσει το 30 % των ψηφισάντων) θα πρέπει να παλέψει να ‘’φτιάξει’’ (από αύριο κιόλας !!) ένα νέο Εκλογικό Συνδυασμό ‘’νίκης’’ (το όριο του παλιού ήταν γύρω στο 19 % των ψηφισάντων).

Για να δημιουργηθεί ένας τέτοιος συνδυασμός νίκης, θα πρέπει από τους 40 (σαράντα) υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους να διαθέτει τουλάχιστον 20 (είκοσι) ‘’ψηφοσυλλεκτικούς’’!

Όλοι όσοι έχουμε συμμετάσχει στο βάσανο της συγκρότησης ενός Συνδυασμού, γνωρίζουμε ότι για να εξασφαλίσει 1 (έναν) ‘’ ψηφοσυλλεκτικό’’ σύμβουλο θα πρέπει να ‘’χτυπήσει’’ 10 (δέκα) ‘’πόρτες’’ στην Λούτσα και 20 (είκοσι) ‘’πόρτες’’ στα Σπάτα!!)

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον (12Χ10=) 120 επαφές για την Λούτσα και τουλάχιστον (8Χ20=)160 επαφές για τα Σπάτα! Σύνολο 280 επαφές!!

Δηλαδή χρειάζονται από σήμερα να γίνονται (280 επαφές : 20 βδομάδες=) 14 επαφές ανά βδομάδα μέχρι το ‘’κλείσιμο’’ των Ψηφοδελτίων!!

Της εύχομαι καλό κουράγιο και καλή επιτυχία!!

Με εκτίμηση

Χρήστος Τσαντήλας

ΣΠΑΤΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

P { margin-bottom: 0.21cm; }
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ