2018-12-09 13:01:03
Φωτογραφία για «Καμπανάκι» σε παρόχους Υγείας από υπουργούς για το Brexit
Γεωργία Σκιτζή  - HealthWeb

Βρετανοί υπουργοί προειδοποίησαν ότι θα δώσουν προτεραιότητα στα φαρμακευτικά προϊόντα καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύσσει σχέδια έκτακτης ανάγκης λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από την αναχώρησή του ΕΕ.

Τα μέλη του κοινοβουλίου αναμένουν να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα την συμφωνία Brexit της πρωθυπουργού Theresa May, επιβάλλοντας την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως σε ακόμα βαθύτερη αβεβαιότητα και αφήνοντας ανοιχτά μια σειρά πιθανών αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας αναταραχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η αναμονή του Brexit μειώνει την ανάπτυξη στη φαρμακοβιομηχανία

Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock έγραψε στις φαρμακευτικές εταιρείες τον Αύγουστο για να βεβαιωθεί ότι είχαν φάρμακα αξίας τουλάχιστον έξι εβδομάδων στη Βρετανία, αλλά πλέον προειδοποιεί ότι μια ενδεχόμενη αναταραχή να διαρκέσει περισσότερο.


Ο Hancock προσδιόρισε τις νότιες αγγλικές διαβάσεις στα λιμάνια του Dover και του Folkestone ως περιοχές που θα μπορούσαν να επηρεαστούν ιδιαίτερα. «Οι αναθεωρημένες παραδοχές διακρατικού προγραμματισμού δείχνουν ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση της πρόσβασης στα σύντομα στενά, για διάστημα έως και έξι μηνών. Αυτό είναι πολύ χειρότερο σενάριο «, ανέφερε σε επιστολή προς τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ Υψηλό το κόστος για την υγεία λόγω Brexit

Οι επιχειρήσεις σε πολλούς τομείς αγοράζουν αποθηκευτικό χώρο και αποθέματα για να εξασφαλίσουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση και να διατηρήσουν την παραγωγή τους σε περίπτωση που χαθεί η κίνηση χωρίς τριβή από και προς την ήπειρο.

Η Βρετανία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αεροπλάνα και φορτηγά ταχείας κυκλοφορίας για να εξασφαλίσει τη συνεχή προμήθεια φαρμάκων εάν εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ανέφερε ο υπουργός Υγείας και θα δώσει προτίμηση στα φάρμακα ενόψει ανταγωνιστικών πιέσεων.

«Η κυβέρνηση έχει επίσης συμφωνήσει ότι τα φάρμακα και τα ιατρικά προϊόντα θα έχουν προτεραιότητα σε αυτές τις εναλλακτικές διαδρομές για να εξασφαλίσουν ότι η ροή όλων αυτών των προϊόντων θα συνεχίσει ανεμπόδιστα μετά τις 29 Μαρτίου 2019», έγραψε.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ